Meniu LIVE
Search
x

Daniel Ricciardo pleacă mai devreme de la McLaren. Cine îl va înlocui pe pilotul australian în circuitul de Formula 1

Pilotul australian Daniel Ricciardo va pleca de la McLaren la finalul sezonului 2022, el neducându-şi la capăt contractul ce urma să se încheie la sfârşitul lui 2023, a indicat miercuri echipa britanică de Formula 1, citată de AFP.

De Antonia Roşu la 24.08.2022, 20:18

Potrivit unui comunicat, "contractul lui Daniel pentru 2023 a fost reziliat anticipat, cele două părţi căzând de acord ca el să părăsească echipa la sfârşitul sezonului 2022".

Sosit la începutul lui 2021 la McLaren, Ricciardo nu a reuşit să se impună aici. În afară de victoria sa în Marele Premiu al Italiei 2021, australianul de 33 de ani nu a strălucit: după un loc 8 în clasamentul piloţilor anul trecut, el este acum pe locul 12, în umbra coechipierului său Lando Norris, aflat pe poziţia a 7-a înaintea Marelui Premiu al Belgiei de duminică, relatează Agerpres.

Dacă Norris, un britanic în vârstă de 22 de ani, are asigurat viitorul său la firma din Woking, numele celui de-al doilea pilot al echipei în 2023 va fi anunţat "la momentul potrivit", a precizat McLaren.

Locul lăsat liber de Ricciardo ar putea fi luat de alt australian, Oscar Piastri, protagonistul unei telenovele în această vară în F1

Pe acelaşi subiect

La începutul lui august, echipa franco-britanică Alpine a anunţat că promiţătorul Piastri, în vârstă de 21 de ani, acum pilotul său de rezervă, va concura anul viitor în locul veteranului spaniol Fernando Alonso, care va pleca la Aston Martin.

Piastri s-a grăbit însă să dezmintă, afirmând că nu a semnat cu Alpine pentru 2023. Potrivit presei de specialitate, Piastri ar fi semnat în schimb cu McLaren.

Dacă acest lucru se confirmă, Ricciardo ar putea avea, la Alpine, ocazia să rămână în Formula 1. Autorul a şapte victorii cu Red Bull, australianul a concurat pentru Renault în 2019 şi 2020.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Daniel Ricciardo pleacă mai devreme de la McLaren. Cine îl va înlocui pe pilotul australian în circuitul de Formula 1

Breaking News

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022

Dolarul, la un nou record istoric, a ajuns la 5,1135 lei. CURS BNR 26 septembrie 2022