Meniu
Search
x

"Trebuia să-mi desfac centura, trebuia să găsesc putere”. Primul interviu al lui Lewis Hamilton despre titlul pierdut la Abu Dhabi

Într-un interviu pentru Vanity Fair, Lewis Hamilton a declarat că „cele mai mari temeri ale sale au devenit realitate”, în lupta dramatică pentru titlul mondial împotriva lui Max Verstappen, la Marele Premiu de la Abu Dhabi, din sezonul trecut.

De Antonia Roşu la 10.08.2022, 17:00

Câştigătorul a şapte titluri mondiale de Formula 1 ţintea spre un nou record, însă a fost învins de către pilotul Red Bull, în vârstă de 24 de ani, în ultima cursă a unui sezon plin de controverse.

„Încep să iasă lucruri la iveală”, a spus Lewis Hamilton publicaţiei americane Vanity Fair. "Cele mai mari temeri ale mele au devenit realitate. Mi-am spus că nu e posibil să îmi facă aşa ceva – că nu există nicio cale, că nu se va întâmpla. Era imposibil", a povestit britanicul, conform CNN.

Hamilton a fost aproape de a depăşi recordul lui Michael Schumacher

Hamilton era pe cale să câștige cel de-al optulea campionat mondial din carieră şi astfel să depăşească recordul deţinut de către germanul Michael Schumacher. Asta până când pilotul echipei Williams Racing, tunisianul Nicholas Latifi, s-a ciocnit de parapet cu patru tururi înainte de final, ceea ce i-a determinat pe oficiali să recurgă introducerea mașinii de siguranță pe circuit.

Pe acelaşi subiect

Fostul director, Michael Masi, a permis reluarea întrecerii fără safety car în ultimul tur, iar lui Verstappen i s-a permis să pornească aproape cot la cot cu pilotul Mercedes, în ciuda faptului că britanicul avea în faţă un avans considerabil. Piloţilor aflaţi între cei doi rivali le-a fost comunicat să îi permită oladenzului să depăşească.

Verstappen a trecut în cele din urmă de Hamilton cu pneuri proaspete și a câștigat primul său titlu mondial de Formula 1.

"Nu aveam putere", a mărturisit campionul

Pilotul britanic a spus că, după cursă, își amintește că a stat în mașina lui şi „nu îi venea să creadă ce se întâmplă”, potrivit interviului său cu Vanity Fair. „Nu știu dacă aş putea exprima vreodată în cuvinte sentimentul pe care l-am simţit. Mi-am dat seama că trebuie să-mi desfac centura, trebuie să ies din chestia asta, trebuie să găsesc putere”, a mărturisit el. "Nu aveam putere. A fost unul dintre cele mai grele momente, aș putea spune, prin care am trecut vreodată.”

Michael Masi a demisionat din funcţie la începutul sezonului din 2022

Întrebat dacă s-a simțit neîndreptăţit din pricina deciziei lui Masi și de controversa care a urmat, Hamilton a spus revistei: "Știam ce s-a întâmplat. Știam ce decizii au fost luate și de ce. Ştiam că ceva nu este în regulă".

După un sfârșit dramatic al unui sezon intens de curse şi controverse, britanicul a spus că a găsit alinarea chiar în brațele tatălui său. „M-a îmbrățișat după cursă și cred că a spus: „Vreau să știi cât de mândru sunt de tine”. Faptul că tatăl tău te îmbrățișează în acest fel este unul dintre cele mai profunde lucruri”, a spus el. „Mai ales când ai crescut fără a primi asta de prea multe ori în viaţă.”

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » "Trebuia să-mi desfac centura, trebuia să găsesc putere”. Primul interviu al lui Lewis Hamilton despre titlul pierdut la Abu Dhabi