Antena Meniu Search
x

O româncă de 15 ani, campioană naţională în Italia. Visul de aur al Dariei a devenit realitate (Video)

Daria Alexandra Matei, o româncă în vârstă de 15 ani, care locuieşte alături de familie ei în Italia, a devenit campioană naţională în ţara care a adoptat-o şi în care trăieşte de 14 ani.

Daria Alexandra Matei, o româncă în vârstă de 15 ani, care locuieşte alături de familie ei în Italia, a devenit campioană naţională în ţara care a adoptat-o şi în care trăieşte de 14 ani.

Născută în Tecuci, judeţul Galaţi, Daria locuieşte alături de familie în Loreggia, provincia Padova, în Veneto.

În urmă cu câteva zile, tânăra Daria Matei, care are dublă cetățenie, a câștigat medalia de aur și a devenit campiona națională a Italiei la patinajul pe role, în cadrul Campionatului Național Italian de la Folgaria (Trentino).

Mama Dariei a povestit pentru presa românească din Italia despre aventura pe care a început-o alături de familie în urmă cu 14 ani.

Pe acelaşi subiect
Daria Alexandra Matei a devenit campioana Italia la patinaj

"Suntem o familie de oameni simpli, din Tecuci, județul Galați. Acum 14 ani de zile am venit în Italia, împreună cu soțul meu, Petru Matei, pentru a oferi fiicei noastre, Daria, un trai mai bun, o stradă nouă, diferită de cea pe care am străbătut-o noi. Avem locuri de munca umile, dar ne putem mândri că am reușit să transmitem Dariei cele mai importante valori", a precizat Luminiţa Chebac-Matei.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Deşi este la începutul carierei, Daria a reuşit să-şi creeze un palmares bogat:

Anul 2017

- vice campioană italiană;

- vice campioană la competiția internațională CUPA GERMANIEI – Friburgo (Germania);

- 1 clasificată la Trofeul internațional Fillipini (Misano Adriatico-Italia);

- 3 clasificată medalia de bronz la CAMPIONATUL EUROPEAN (Roana-Italia).

Anul 2018

- vice campioană CUPA GERMANIEI;

- 1 clasificată la Trofeul Fillipini (Misano Adriatico-Italia);

- 2 clasificată la Trofeul internațional Sedmak -Bressan (Opicina-Italia) la această competiție fiind premiată de către președintele juriului cu marele Trofeu „Speranza” („La scommessa sul campione di domani”);

- Campioană ialiană-campionatul italian de la Folgaria-Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Sport » O româncă de 15 ani, campioană naţională în Italia. Visul de aur al Dariei a devenit realitate (Video)