Antena Meniu Search
x

Eliminaţi de la Roland Garros, Serena Williams şi Roger Federer bat spre retragerea din tenisul mare

Două nume grele ale tenisului mondial, Serena Williams şi Roger Federer, au părăsit turneul de tenis de la Roland Garros, iar ţinând cont şi de vârsta celor doi, există posibilitatea să fi asistat la ultimele meciuri jucate de cei doi pe zgura pariziană.

de Redactia Observator

la 07.06.2021, 09:19

Serena Williams şi Roger Federer au scris istorie în tenis
Serena Williams şi Roger Federer au scris istorie în tenis - Profimedia
  • Serena Williams şi Roger Federer au scris istorie în tenis.

Americanca Serena Williams, a şaptea favorită a competiţiei, a părăsit turneul de la Roland Garros încă din faza optimilor de finală. Serena a fost învinsă clar, scor 6-3, 7-5, de Elena Rybakina, din Kazahstan, a 21-a favorită a competiţiei. A fost un meci în care americanca a reuşit să-i pună probleme adversarei doar în prima parte a setului al doilea.

Ajunsă la al cincilea an la rând în care nu reuşeşte să treacă de faza optimilor de finală la Roland Garros, Serena Williams a fost întrebată la conferinţa de presă de după meciul cu Rybakina despre o posibilă retragere din activitate, iar americanca a oferit un răspuns vag.

Serena a precizat că nu ştie ce urmează, că încă nu ştie dacă participă la Wimbledon şi că are nevoie de o perioadă de pauză în care să analizeze ce s-a întâmplat până acum şi ce s-ar putea întâmpla în continuare.

Ajunsă la aproape 40 de ani, pe care îi împlineşte în septembrie, Serena Williams este una dintre cele mai mari jucătoare din istoria tenisului. Are 73 de trofee câştigate în circuitul profesionist, inclusiv 23 de Mare Şlem, şi a câştigat aproape 100 de milioane de euro doar din probele obţinute din tenis.

Roger Federer, vlăguit de efortul depus la Roland Garros

Un alt nume mare din tenis care bate spre retragere este elveţianul Roger Federer. Abia revenit după o lungă absenţă provocată de probleme medicale, Federer a reuşit să câştige trei meciuri grele la Roland Garros, dar efortul depus l-a afectat vizibil. Astfel, după 6-2, 6-4, 6-3, cu Denis Istomin (Uzbekistan), 6-2, 2-6, 7-6, 6-2 cu Marin Cilic (Croaţia) şi 7-6, 6-7, 7-6, 7-5 cu Dominik Koepfer (Germania) şi aproape opt ore petrecute pe teren, Roger Federer a anunţat că se retrage din competiţie înainte de meciul cu italianul Matteo Berrettini din faza optimilor de finală.

Federer a precizat că nu s-a recuperat complet după cele două operaţii suferite la genunchi, iar corpul i-a "transmis" că nu are rost să forţeze. Totuşi, specialiştii susţin că şi elveţianul îşi pregăteşte încet, dar sigur, eventuala ieşire din scenă, mai ales că şi el se apropie vertiginos de 40 de ani, vârstă pe care o împlineşte în august.

Ca şi Serena Williams, Roger Federer este un titan al tenisului mondial, având 103 titluri cucerite la simplu, dintre care 20 de Mare Şlem. Totuşi, Federer nu a mai cucerit un titlu de Mare Şlem de mai bine de trei ani, respectiv de la Australian Open, din 2018.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Eliminaţi de la Roland Garros, Serena Williams şi Roger Federer bat spre retragerea din tenisul mare