Meniu
Search
x

Video Emma Răducanu a câştigat US Open 2021. Sportiva cu origini românești este noua campioană, după ce a învins-o în finală pe Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3

La 18 ani, Emma Răducanu intră în istoria tenisului după ce a câştigat, azi-noapte, US Open. Adolescenta cu nume şi origini româneşti, venită din calificări, a cucerit trofeul feminin după ce a învins-o, în finală, pe Leylah Fernandez, cu doar câteva luni mai în vârstă. În cele 10 meciuri disputate la turneul de Grand Slam, Emma nu a pierdut niciun set.

De Redactia Observator la 12.09.2021, 08:40
Vezi și

Jucătoarea britanică Emma Răducanu, 18 ani, locul 150 WTA, venită din calificări, a câştigat, sâmbătă, turneul US Open, învingând în finală o sportivă la fel de tânără, canadiana Leylah Fernandez, 19 ani, locul 73 WTA. 

Succesul calificat drept "incredibil" de comentatori o propulsează de pe locul 150... în Top 25 WTA.

Ghem, set şi meci Răducanu! 

Pe acelaşi subiect

Britanica s-a impus în ultimul act cu scorul de 6-4, 6-3, într-o oră şi 51 de minute. Răducanu, sportivă cu tată român şi mamă chinezoaică, nu a pierdut niciun set tot turneul. 

Dramatism total în finala Emma Răducanu - Leylah Fernandez

Un as pe un serviciu cu peste 170 de kilometri la oră a fost punctul victoriei pentru Emma Răducanu, după un meci mai disputat decât o arată scorul: 6 - 4, 6 - 3. Leylah Fernandez a luptat cu dârzenie dar a fost nevoită să cedeze în două seturi, la fel ca toate adversarele Emmei de la US Open, atât în calificări, cât şi în turneul propriu-zis.

Un moment dramatic a venit chiar înainte de final, când Emma s-a întins după o minge şi s-a rănit la genunchi. A cerut o pauză medicală şi a terminat meciul cu un bandaj. A fost finalul fericit al unei adevărate poveşti de basm pentru adolescenta născută în Canada, fiică a unui român, care reprezintă acum Marea Britanie. 

Emma Răducanu: "A fost un meci incredibil de greu, dar cred că nivelul a fost extrem de ridicat. Şi sper că vom mai juca împreună în multe turnee şi, sper, în finale".

Emma Răducanu, record după record

Prin victoria sa, Emma a stabilit mai multe recorduri. A devenit prima jucătoare din Marea Britanie câştigătoare a unui grand slam după Virginia Wade, în 1977, la Wimbledon. În plus, ea este prima sportivă din Era Open care câştigă un grand slam venind din calificări.

A fost pentru prima dată în Era Open, atât la masculin, cât şi la minin, când în ultimul act al unui grand slam s-au întâlnit două jucătoare care nu sunt favorite. De asemenea, pentru prima dată după 1999 în ultimul act s-au întâlnit două adolescente la un grand slam. În acel an, americanca Serena Williams, o învingea, tot în finala US Open, pe elveţianca Martina Hingis, cu 6-3, 7-6 (4). În urmă cu treisprezece săptămâni, Emma Răducanu era locul 366, iar US Open este al patrulea turneu la care a participat în circuitul WTA. Ea nu se confruntase niciodată cu o jucătoare din Top 40 înainte de a o întâlni pe Belinda Bencic, în sferturile de finală.

Pe lângă premiul de 2,5 milioane de dolari, Emma Răducanu a cucerit şi inimile milioanelor de pasionaţi ai sportului din toată lumea.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Emma Răducanu a câştigat US Open 2021. Sportiva cu origini românești este noua campioană, după ce a învins-o în finală pe Leylah Fernandez, scor 6-4, 6-3

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman