Antena Meniu Search
x

Cine este Leylah Fernandez, adversara Emmei Răducanu din finala US Open 2021

Ediţia din acest an a US Open propune, cel puţin în proba de simplu feminin, o finală extrem de neobişnuită, două adolescente, Emma Răducanu şi Leylah Fernandez, urmând să-şi dispute trofeul pus în joc.

de Redactia Observator

la 10.09.2021, 16:29

Leylah Fernandez (dreapta) şi Emma Răducanu se înfruntă pentru prima dată în carieră direct în finala US Open 2021
Leylah Fernandez (dreapta) şi Emma Răducanu se înfruntă pentru prima dată în carieră direct în finala US Open 2021 - Profimedia
  • Leylah Fernandez şi Emma Răducanu joacă pentru prima dată într-o finală de Grand Slam.
  • Finala dintre Leylah Fernandez şi Emma Răducanu se joacă sâmbătă, de la 23.00, ora României.

Emma Răducanu, locul 150 mondial şi o jucătoare venită din calificări, a acces în ultimul tur de la US Open 2021, după ce s-a impus, cu 6-1, 6-4, în disputa cu Maria Sakkari, din Grecia, locul 18 mondial şi a 17-a favorită a competiţiei. Emma Răducanu, 18 ani, se califică astfel în finala de la US Open 2021 după ce a bifat nouă victorii la rând, şase pe tabloul principal şi trei în calificări, fără set pierdut.

Leylah Fernandez, locul 73 mondial, s-a calificat în finala de la US Open 2021 după ce a trecut, cu 7-6, 4-6, 6-4, de Aryna Sabalenka, din Belarus, locul 2 mondial şi a doua favorită a competiţiei. Leylah Fernandez ajunge şi ea în ultimul act al competiţiei deşi are doar 19 ani, fiind cu doar două luni şi şapte zile mai mare decât Emma Răducanu.

Leylah Fernandez, trecut asemănător cu al Emmei Răducanu

Dacă Emma Răducanu s-a născut în Canada, din tată român şi mamă chineză, şi a ales să joace pentru Marea Britanie, după ce britanicii au ales să investească în talentul ei, Leylah Fernandez are şi ea o poveste asemănătoare.

Pe acelaşi subiect

Jucătoarea de 19 ani s-a născut la Montreal, în Canada, dar locuieşte la Florida, în Statele Unite ale Americii şi provine din tată ecuadorian şi mamă cu origini filipineze. Totuşi, trebuie precizat că Leylah Fernandez a avut un parcurs ceva mai bun la junioare. A câştigat Roland Garros în 2019, 6-3, 6-2 cu americanca Emma Navarro, şi a jucat finala de la Australian Open în 2019, 4-6, 3-6, cu daneza Clara Tauson. În plus, Leylah Fernandez are deja şi un turneu WTA câştigat în acest an, 6-1, 6-4 cu elveţianca Viktorija Golubic în finala de la Monterrey (Mexic).

Deşi a impresionat la actuala ediţie de la US Open 2021, Emma Răducanu abia se învaţă cu culmile tenisului mondial feminin. Sportiva cu origini române nu a jucat vreo finală de Grand Slam la junioare şi are doar o finală de turneu WTA 125 jucată, la Chicago, anul acesta, 1-6, 6-2, 4-6, tot cu daneza Clara Tauson.

Leylah Fernandez şi Emma Răducanu, prima confruntare direct într-o finală de Grand Slam

Leylah Fernandez şi Emma Răducanu, cele două finaliste de la US Open 2021, nu s-au mai întâlnit până acum la nivel de senioare. Cu atât mai mult creşte interesul pentru confruntarea de sâmbătă seara, de la 23.00, ora României. Practic, învingătoarea dintre cele două ar urma să devină regina noii generaţii.

În plus, învingătoarea dintre cele două îşi asigură 2.000 de puncte WTA, cu 700 mai mult decât învinsa din finală. Iar bonusul financiar este unul de vis, dacă ne gândim că oricum ediţia din acest an a US Open 2021 reprezintă şi turneul cu cei mulţi bani puşi în joc de până acum, din istoria tenisului.

În aceste condiţii, învingătoarea dintre Leylah Fernandez şi Emma Răducanu încasează un cec în valoare de 2,5 milioane de dolari, iar învinsa ia doar jumătate din suma respectivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Cine este Leylah Fernandez, adversara Emmei Răducanu din finala US Open 2021