Antena Meniu Search
x

EURO 2024. Ungaria s-a calificat pentru a treia oară consecutiv la turneul final. A smuls o remiză în deplasare cu Bulgaria

EURO 2024. Primele 5 meciuri jucate joi seara în preliminariile Campionatului European de fotbal din Germania 2024 au consemnat încă o echipă calificată la turneul final, transmite Mediafax. Ungaria a smuls o remiză în deplasare cu Bulgaria și nu mai poate pierde matematic unul din primele două locuri în grupă, având 15 puncte.

de Redactia Observator

la 16.11.2023, 22:42

EURO 2024. Ungaria s-a calificat pentru a treia oară consecutiv la turneul final. A smuls o remiză în deplasare cu Bulgaria
EURO 2024. Ungaria s-a calificat pentru a treia oară consecutiv la turneul final. A smuls o remiză în deplasare cu Bulgaria - Profimedia Images
  • Azerbaijan – Suedia 3-0 (2-0). Mahmudov 3, 89, Dadashov 6, cartonaș roșu Mustafazada 57.

A fost un meci fără miză, niciuna din echipe nemaiavând șanse matematice la calificare, în grupa F, în care Austria și Belgia au deja biletele pentru Euro 2024. Azerii au reușit să păstreze neatinsă poarta, chiar și în 10 oameni, izbutind și să marcheze în inferioritate numerică, pe final de meci.

  • Estonia – Austria 0-2 (0-2). Laimer 26, Lienhart 40

Austria și-a încheiat campania de calificare cu o victorie muncită, care o plasează pentru moment în fruntea Grupei F, cu 6 victorii, o remiză și o înfrângere.

Pe acelaşi subiect
  • Bulgaria – Ungaria 2-2 (1-1). Delev 24, Despotov 71 (penalty), Antonov 37 cartonaș roșu/Adam 10, Petkov 90+7 (autogol), Kerkez 57 cartonaș roșu.

Maghiarii aveau nevoie de un punct pentru a-și asigura calificarea matematică, pentru a treia oară consecutiv, la europeanul din Germania, punct obținut datorită unui autogol norocos, făcut cadou la ultima fază a meciului de Petkov. Bulgarii au jucat pentru onoare, ocupând ultima poziție în grupă cu doar 3 remize din 7 partide.

Ciocniri între suporteri şi poliţie la Sofia

Confruntări violente au avut loc, joi, la Sofia, între fanii bulgari şi poliţie, în marja meciului Bulgaria-Ungaria din preliminariile Euro 2024, care s-a desfăşurat cu uşile închise şi în condiţii de maximă securitate, transmite news.ro

Membri ai forţelor de ordine şi suporteri au fost răniţi, a precizat Ministerul bulgar de Interne într-un comunicat, care a raportat, de asemenea, arestări, fără a oferi mai multe detalii.

Un jurnalist AFP a văzut mai mulţi bărbaţi cu sânge pe faţă, dintre care unii au fost evacuaţi cu o ambulanţă. Poliţia a folosit tunuri cu apă pentru a dispersa mulţimea de aproximativ 2.000 de persoane.

Serbia și-ar putea asigura calificarea în ultimul meci din grupă

Pentru celălalt loc ce duce la turneul final se bat Serbia, cu 13 puncte din 7 meciuri și Muntenegru, cu 8 puncte din 6 meciuri. Serbia și-ar putea asigura calificarea în ultimul meci din grupă, cu Polonia, duminică, pe teren propriu.

  • Cipru – Spania 1-3 (0-3). Plieas 75/Yamal 5, Oyarzabal 22, Joselu 28

Deja calificată alături de Scoția, Spania a și-a asigurat victoria încă de la pauză, ducând Cipru la a 8-a înfrângere, din tot atâtea meciuri jucate în aceste preliminarii.

  • Georgia – Scoția 2-2 (1-0). Kvaratskhelia 15, 57/McTominay 49, Shankland 90+3

Încă un meci fără miză, Scoția având deja asigurate biletele pentru Germania. Totuși, georgienii și-au vândut scump pielea, având 1-0 la pauză și 2-1 până în minutele suplimentare de joc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » EURO 2024. Ungaria s-a calificat pentru a treia oară consecutiv la turneul final. A smuls o remiză în deplasare cu Bulgaria