Antena Meniu Search
x

Foto Israel - Elveția 1-1, în preliminariile EURO 2024. Rezultat bun pentru tricolori: ajungem la EURO doar cu o remiză în următorul meci

Israel - Elveția 1-1, în preliminariile EURO 2024. Israel şi Elveţia s-au întâlnit într-un meci extrem de important şi pentru România. Elveţienii au condus din minutul 36, dar au fost egalaţi în minutul 88, după un gol al lui Weissman. La acest scor, 1-1, România se califică la EURO 2024 cu un meci înainte de finalul preliminariilor, dacă nu pierde cu Israel.

de Redactia Observator

la 16.11.2023, 22:38

Israel - Elveția 1-1, în preliminariile EURO 2023
Israel - Elveția 1-1, în preliminariile EURO 2023. Israelienii au egalat în ultimele minute ale meciului - Profimedia Images

Pe teren neutru, în Ungaria, la Felcsut, Elveţia a început cu un şut în bară, trimis de Okafor, în minutul 20, şi a continuat cu golul marcat de Ruben Vargas, în minutul 36. Lovitură de cap, plasată, din careu, la o excelentă centrare a lui Edimilson Fernandes. Oaspeţii au mai trimis odată în bară, prin acelaşi Vargas, în minutul 41, şi la pauză Elveţia a intrat în avantaj 1-0, transmite News.ro.

În partea secundă israelienii au cerut penalti, dar arbitrul englez Anthony Taylor nu a acordat nimic, după consultarea VAR. Gazdele s-au zbătut să egaleze şi au reuşit în minutul 88. La o fază fixă s-a centrat în careul elveţian, iar Fernandes a greşit aşezându-i mingea lui Weissman, care a egalat. Golul a fost verificat de VAR şi a fost acordat după două minute de aşteptare. În prelungiri Edimilson Fernandes a faultat dur un adversar şi a fost eliminat. S-a terminat 1-1, iar pentru Israel urmează meciul cu România, tot la Felcsut, în Ungaria, sâmbătă, 18 noiembrie.

De ce a fost important meciul de fotbal Israel - Elveția

Înaintea duelului, patru echipe, România, Elveţia, Israel şi Kosovo luptau pentru un loc care duce la competiţia de anul viitor, din Germania. Astfel, meciul a fost unul extrem de important în economia situaţiei din Grupa I.

Pe acelaşi subiect

România era prima în grupă, cu 16 puncte, cu unul mai mult decât Elveţia şi la cinci lungimi de Israel, ultimele două având un meci mai puţin disputat, chiar cel de miercuri seară. Astfel, în cazul în care Elveţia nu pierdea la Budapesta, România se califica la EURO 2024 doar cu un egal obţinut în meciul cu Israel, de pe 18 noiembrie.

EURO 2024: Echipa Israelului, cu rezervele la meciul cu Elveţia

Presa din Israel scria că sunt şanse foarte mari ca selecționerul Alon Hazan să folosească mai multe rezerve în duelul cu Elveţia, pentru a da totul în meciul cu România, crucial pentru ei. "Din cauza programului încărcat, selecționerul Alon Hazan ar urma să sacrifice în meciul cu Elveția mai mulți jucători importanți pentru a le permite să fie odihniți la meciul cu România, de sâmbătă", anunțau israelienii.

Preliminariile EURO 2024. Ce meciuri mai sunt de disputat în Grupa I

  • 15 noiembrie, ora 21:45: Israel – Elveția
  • 18 noiembrie, ora 21:45: Israel – România
  • 18 noiembrie, ora 21:45: Elveția – Kosovo
  • 18 noiembrie, ora 21:45: Belarus – Andorra
  • 21 noiembrie, ora 21:45: România – Elveția (Antena 1 şi AntenaPLAY)
  • 21 noiembrie, ora 21:45: Andorra – Israel
  • 21 noiembrie, ora 21:45: Kosovo – Belarus

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Sport » Israel - Elveția 1-1, în preliminariile EURO 2024. Rezultat bun pentru tricolori: ajungem la EURO doar cu o remiză în următorul meci