Antena Meniu Search
x

FCSB - Dinamo 2-1. Roş-albaştrii au dominat prima repriză: Coman şi Olaru au marcat. Dinamoviştii au redus din diferenţă pe final

FCSB a învins-o pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 2-1 (2-0), sâmbătă seara, pe Stadionul Arcul de Triumf din Capitală, într-un derby de tradiţie jucat în etapa a doua a Superligii de fotbal, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 22.07.2023, 23:59

FCSB - Dinamo 2-1. Roş-albaştrii au dominat prima repriză: Coman şi Olaru au marcat. Dinamoviştii au redus din diferenţă pe final
- Inquam Photos

FCSB a obţinut a doua victoria din acest campionat, prin golurile marcate de Florinel Coman (30) şi Darius Olaru (35). Primul gol al lui Dinamo de la revenirea în eşalonul de elită a fost înscris de portughezul Goncalo Gregorio (83). Roş-albaştrii au dominat prima repriză şi au fost foarte aproape de deschiderea scorului în min. 9, când portarul Golubovic a respins de sub transversală lovitura de cap a lui Şut.

Dinamo a pierdut ambele meciuri din acest debut de sezon

FCSB a reuşit să înscrie în min. 30, prin Florinel Coman, cu şut cu stângul de la 17 metri. Vicecampioana şi-a dublat rapid avantajul, Darius Olaru marcând din careu cu un şut la colţul lung, după o minge respinsă de defensiva dinamovistă (35). Echipa gazdă a mai avut o mare ocazie de gol în finalul primei reprize, dar Golubovic a salvat golul la lovitura liberă bine executată de Coman (44).

Aici sunt toate fazele importante din derby

Pe acelaşi subiect

Dinamo a jucat cu mai mult curaj după pauză, chiar dacă nu a reuşit să îşi creeze prea multe ocazii. Prima situaţie bună de gol al nou-promovatei i-a aparţinut lui Cristian Costin (75), care a şutat pe lângă vinclu din marginea careului. FCSB putea tranşa soarta partidei în min. 76, pe contraatac, dar Golubovic a respins şutul lui Compagno, iar Edjouma a reluat peste poartă.

În min. 83, Neluţ Roşu a trimis cu boltă, iar mingea a lovit bara transversală. Faza a continuat, iar şutul lui Larrucea de la circa 30 de metri a fost respins greşit de Târnovanu, portughezul Goncalo Gregorio, pe fază, marcând golul de onoare la lui Dinamo.

Dinamo a pierdut ambele meciuri din acest debut de sezon, însă în faţa unui adversari de calibru: 0-2 cu Universitatea Craiova şi 1-2 cu FCSB. Meciul a fost precedat de un moment de reculegere în memoria lui Dan Matei Agathon, decedat pe 20 iulie, la vârsta de 73 de ani. Agathon a fost, din 1999, membru al Consiliului de Administraţie al clubului. Fost ministru al turismului, Dan Matei Agathon a reprezentat, încă de la începutul anilor 2000, departamentul internaţional al clubului, a participat la toate meciurile dinamoviştilor în cupele europene, fiind un suporter declarat al echipei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Sport » FCSB - Dinamo 2-1. Roş-albaştrii au dominat prima repriză: Coman şi Olaru au marcat. Dinamoviştii au redus din diferenţă pe final