Antena Meniu Search
x

Franţa - Danemarca 2-1, la Cupa Mondială 2022. Franţa, prima echipă calificată în optimile Campionatului Mondial

Selecţionata Franţei, deţinătoarea trofeului, este prima formaţie calificată în optimile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal din Qatar, după ce a învins echipa Danemarcei cu scorul de 2-1 (0-0), sâmbătă, pe Stadium 974 din Doha, în Grupa D, notează Agerpres.

de Redactia Observator

la 26.11.2022, 20:53

Franţa - Danemarca 2-1, la Cupa Mondială 2022. Franţa, prima echipă calificată în optimile Campionatului Mondial
- Profimedia

''Les Bleus'' au câştigat prin dubla lui Kylian Mbappe (61, 86) şi, după 4-1 cu Australia, sunt în optimile de finală. Andreas Christensen (68) a marcat golul danezilor, care au doar un punct după primele lor două partide. Într-un meci destul de echilibrat, Franţa a făcut diferenţa prin vedetele sale, Mbappe, Griezmann şi Lloris. În prima repriză, echipa lui Deschamps a controlat jocul şi şi-a creat mai multe ocazii de gol, în timp ce danezii nu s-au remarcat prin nicio acţiune ofensivă decentă (niciun şut pe poartă).

Franţa a ajuns la şase victorii consecutive la Cupa Mondială

Maehle a intervenit salvator în propriul la lovitura de cap a lui Varane (13), după un corner. Apoi, Schmeichel (21) a respins lovitura de cap a lui Rabiot, l,a centrarea lui Dembele. Hojbjerg a blocat şutul lui Kunde din careu (30). Griezmann (33) a tras la colţul scurt, dar Schmeichel a respins cu piciorul. Giroud a trimis cu capul pe lângă ţintă (37), iar Mbappe a fost imprecis de la 12 metri, după o centrare excelentă a lui Dembele (40). Mbappe a mai avut o şansă în prima repriză (45+3), cu un şut din afara careului, dar l-a nimerit pe coechipierul său Giroud.

Francezii au fost mai decişi în partea secundă, iar Mbappe a pătruns şi a şutat bine, însă Schmeichel a deturnat în corner (57). Griezmann (60) a tras peste poartă de la 15 metri, după o preluare superbă. Campioana mondială a deschis scorul în min. 61, cu o doză de şansă, Mbappe trimiţând în plasă printre doi fundaşi danezi, la mingea întoarsă de Theo Hernandez, Pentru Mbappe a fost golul cu numărul 30 în tricoul naţionalei Franţei.

Pe acelaşi subiect

Danemarca a oferit replica la scurt timp, egalând prin Christensen, la selecţia 60, cu o lovitură de cap, din recentrarea lui Anderson, după cornerul executat de Eriksen (68). Danemarca, autoare a doua victorii în duelurile din Liga Naţiunilor (2-1 la Paris şi 2-0 la Copenhaga), a fost aproape de a prelua conducerea, dar Lloris (73) a salvat golul la mingea trimisă din 10-11 metri de Lindstrom.

Danemarca, semifinalistă anul trecut la EURO 2020, a scăpat cu bine de lovitura de cap a lui Tchouameni (78), care a ricoşat salvator în corner din Maehle, şi la reluarea acrobatică a lui Rabiot (80), dar a fost aproape de gol prin Braithwaite, la centrarea lui Dolberg (81). Acelaşi Mbappe (86) a marcat golul victoriei, reluând în plasă la colţul lung, cu şoldul, centrarea lui Griezmann, profitând de ezitările lui Kristensen şi Schmeichel.

Mbappe putea realiza hat-trick-ul, dar a tras slab în poziţie de singur cu portarul (90+1). Cele două echipe s-au întâlnit şi la ediţia precedentă, tot în faza grupelor, scorul final din Rusia fiind de 0-0. Prin succesul de sâmbătă, Franţa a ajuns la şase victorii consecutive la Cupa Mondială. În ultima etapă din grupă, miercuri 30 noiembrie, Danemarca va juca un meci decisiv cu Australia (Al Janoub Stadium - Al Wakrah, 17:00), după ce echipa de la antipozi a câştigat sâmbătă cu Tunisia (1-0). Celălalt meci le va opune pe Tunisia şi Franţa (Education City Stadium - Doha, 17:00).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Sport » Franţa - Danemarca 2-1, la Cupa Mondială 2022. Franţa, prima echipă calificată în optimile Campionatului Mondial