Antena Meniu Search
x

HJK Helsinki - Farul 2-0, în returul play-off-ului Conference League. Echipa lui Hagi nu se califică în grupe după ce a câştigat pe teren propriu

Farul Constanţa a ratat calificarea în grupele Europa Conference League la fotbal după ce a fost învinsă de formaţia finlandeză HJK Helsinki cu scorul de 2-0 (1-0), joi seara, pe Helsinki Football Stadium, în manşa secundă a play-off-ului, informează Agerpres.

de Redactia Observator

la 31.08.2023, 21:16

HJK Helsinki - Farul 2-0, în returul play-off-ului Conference League. Echipa lui Hagi nu se califică în grupe după ce a câştigat pe teren propriu
- Profimedia

După o victorie cu 2-1 la Ovidiu, Farul a făcut un meci slab în Finlanda şi s-a înclinat prin golurile marcat de Bojan Radulovic (20, 70), părăsind competiţia. Jucătorii antrenaţi de Gheorghe Hagi au făcut destul de multe greşeli, iar două le-au fost fatale, într-un meci în care au evoluat lent, previzibil, fără vlagă şi inspiraţie.

Meci presărat cu gafe şi ratări

Campioana Finlandei a marcat chiar în minutul 5, prin acelaşi Radulovic, după un corner executat de Lingman, dar golul a fost anulat pentru un presupus ofsaid. Gazdele au reuşit, totuşi, să deschidă scorul în min. 20, după o minge pierdută de Băluţă, Hostikka a centrat şi spaniolul Radulovic a reluat cu capul.

Prima oportunitate a constănţenilor a venit în min. 32, când Nedelcu a trimis cu capul, dar fără probleme pentru portar. Farul a controlat jocul şi a mai ratat prin Băluţă (39), care a reluat puţin alături din 6 metri. Mazilu (41) a şutat slab, mingea fiind prinsă de portar. Cea mai bună ocazie din prima repriză pentru Farul a fost şutul lui Nedelcu (43), de la 30 de metri, respins de portar.

Pe acelaşi subiect

HJK a ratat în debutul reprizei secunde, prin Radulovic (50), care a trimis cu capul peste poartă din 7 metri. Radulovic (51) a reluat pe lângă ţintă, după ce Aioani a respins şutul lui Keskinen de la 15 metri. În min. 62, Aioani a gafat şi a scăpat mingea, dar Larie a reuşit să blocheze, iar apoi portarul a reţinut şutul lui Hostikka.

Munteanu a pierdut o minge la mijlocul terenului în min. 70, a urmat un contraatac, iar Radulovic a reluat din 6 metri la pasa lui Lingman. În faţa unei formaţii care s-a apărat avansat, Farul a forţat un gol care să trimită meciul în prelungiri, dar Mazilu nu a reuşit să înscrie din două oportunităţi: Maenpaa a respins şutul tânărului atacant (90+2), iar apoi viitorul jucător al lui Brighton a trimis puţin pe lângă poartă (90+5).

HJK, după ce în sezonul trecut a evoluat în grupele Europa League, acum va juca în grupele Europa Conference League. Farul a trecut pe lângă o premieră, calificarea în grupele unei cupe europene.

Echipele de start:

  • HJK: Maenpaa - Toivio, Tenho, Halme - Kouassivi-Benissan, Lingman (Kannellopoulos 84), Peltola, Soiri – Hostikka (Hetemaj 87), Keskinen – Radulovic
  • FARUL: Aioani – Sîrbu (Dussaut 63), Larie (Andronache 90), M. Popescu, Kiki - T. Băluţă, Nedelcu (K. Boli 63), Artean (Grameni 89) - L. Munteanu, Rivaldinho (Mazilu 25), Budescu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » HJK Helsinki - Farul 2-0, în returul play-off-ului Conference League. Echipa lui Hagi nu se califică în grupe după ce a câştigat pe teren propriu