Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Jocurile Paralimpice 2024. România are 6 sportivi calificaţi. Eduard Novak, fost ministru al Sportului şi singurul campion paralimpic al României, în centrul atenției

Parisul a oferit încă o seară de neuitat! La două săptămâni după încheierea Jocurilor Olimpice, a venit rândul Jocurilor Paralimpice să preia ştafeta. Ceremonia de deschidere a avut loc pe Champs-Élysées. Patru mii de sportivi, printre care 6 români, au defilat în aplauzele publicului. Urmează 11 zile de întreceri în care atleţii vor demonstra că spiritul compensează fizicul.

de Redactia Observator

la 29.08.2024 , 20:53

Place de la Concorde a fost locul în care 50.000 de oameni au omagiat sportul praticat cu ambiţie şi curaj. Poveştile de viaţă ale paralimpicilor au fost prezentate pe ecrane enorme şi au impresionat până la lacrimi spectatorii. Flacăra Jocurilor Paralimpice a fost adusă de Jackie Chan - legenda filmelor cu arte marţiale. Făclia a fost purtată, apoi, de cinci sportivi francezi, într-un moment emţionant. Torţele lor au ajutat un balon cu aer cald să se ridice deasupra Parisului.

Şase români s-au numărat printre sportivii care au defilat la ceremonia de aseară

Şase români s-au numărat printre sportivii care au defilat la ceremonia de aseară. Port-drapel a fost aleasă jucătoarea de tenis de masă Camelia Ciripan. Iar Eduard Novak, fost ministru al Sportului şi singurul campion paralimpic al României, a fost în centrul atenției. Favorit pentru medalia de aur la judo pentru nevăzători este Alexandru Bologa. Tânărul de 28 de ani este dublu medaliat cu bronz la Rio de Janeiro şi Tokyo. "Nu m-am gândit ce o să fac în caz de victorie. Prima dată să mă văd cu aurul la gât și apoi mă voi gândi cum să sărbătoresc, când mă voi întoarce în țară", a declarat Alex Bologa.

Vezi și

Jocurile Paralimpice aduc laolaltă sportivi cu dizabilități din întreaga lume, care concurează în 22 de discipline adaptate lor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sport » Jocurile Paralimpice 2024. România are 6 sportivi calificaţi. Eduard Novak, fost ministru al Sportului şi singurul campion paralimpic al României, în centrul atenției