Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Jocurile Paralimpice 2024. Ceremonia de deschidere a adus o atmosferă electrizantă în inima capitalei franceze

Jocurile Paralimpice 2024. Parisul a oferit din nou o seară de neuitat! La două săptămâni după încheierea Jocurilor Olimpice, a venit rândul Jocurilor Paralimpice să preia ştafeta. Ceremonia de deschidere, desfășurată pe Champs-Élysées a adus o atmosferă electrizantă în inima capitalei franceze. 

de Redactia Observator

la 29.08.2024 , 14:25

Parisul a strălucit aseară din nou. Capitala franceză a dat tonul celor 11 zile de competiție cu o ceremonie de deschidere spectaculoasă, desfășurată în inima orașului, pe faimosul Champs-Élysées. În fața a aproape 50.000 de spectatori, peste patru mii de sportivi din toată lumea au defilat cu mândrie. Printre ei, și șase români. Eduard Novak, singurul campion paralimpic al României, a fost în centrul atenției.

După ce au defilat toate ţările, parada s-a transformat imediat într-un spațiu intim, al emoțiilor. Pe mai multe ecrane imense, au rulat câteva dintre poveștile de viață ale sportivilor, care au vorbit despre cât de greu le-a fost să înveţe să se accepte pe ei înşişi. "Jocurile Paralimpice de la Paris 2024 vor arăta ce pot realiza persoanele cu dizabiltăţi la cel mai înalt nivel atunci când barierele care le împiedică să reușească sunt înlăturate", a declarat Andrew Parson, președintele Comitetului Internațional Paralimpic.

S-a cântat, s-a dansat şi s-a aplaudat

Vezi și

De la ceremonie nu au lipsit nici momentele artistice desăvârşite. S-a cântat, s-a dansat şi s-a aplaudat. Parada s-a încheiat cu un show impresionant în jurul obeliscului din Place de la Concorde. "Ceremonia de deschidere a fost minunată pentru că a fost foarte bine pregătită. Și, de asemenea, este o mare motivație pentru persoanele cu dizabilități că sunt capabile de fapt. A fost o ceremonie grozavă, grozavă", a spus un participant.

"Este dovada că putem și trebuie să facem mai mult pentru a promova incluziunea persoanelor cu dizabilităţi - fie pe terenul de joc, în sala de clasă, în sala de concerte sau în sala de consiliu. Libertate, egalitate, fraternitate", a adăugat Andrew Parson, președintele Comitetului Internațional Paralimpic.

Momentul mult aşteptat a fost apariția lui Jackie Chan

Momentul mult aşteptat a fost apariția lui Jackie Chan - legenda filmelor cu arte marţiale. Starul internațional a purtat tradiţionala flacără. Jocurile Paralimpice aduc laolaltă sportivi cu dizabilități din întreaga lume, care concurează în sporturi adaptate problemelor de care suferă. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Sport » Jocurile Paralimpice 2024. Ceremonia de deschidere a adus o atmosferă electrizantă în inima capitalei franceze