Antena Meniu Search
x

Foto Loredana Toma a cucerit două medalii de aur pentru România la Mondialele de Haltere din Columbia. Cum arată palmele campioanei

Spectacol românesc în Columbia. Sportiva română Loredana Toma a cucerit două medalii de aur, luni, la Campionatele Mondiale de Haltere de la Bogota (Columbia), în cadrul cat. 71 kg, la stilul smuls şi la total, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 13.12.2022, 13:47

Toma s-a impus la smuls cu 119 kg, nou record mondial de senioare, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Haltere.

Românca a fost a patra la stilul aruncat, cu 137 kg, în timp ce la total a încheiat pe prima poziţie, cu 256 kg, fiind urmată de chinezoaica Tiantian Zeng, 253 kg, şi de Angie Palacios (Ecuador), cu 252 kg.

România încheie astfel Mondialele de la Bogota cu trei medalii

România încheie astfel Mondialele de la Bogota cu trei medalii, cele două de aur câştigate de Loredana Toma şi argintul obţinut de Mihaela-Valentina Cambei la stilul smuls, în cadrul categoriei olimpice 49 kg.

Pe acelaşi subiect

La Mondialele de la Bogota participă 537 de sportivi din 93 de ţări, 270 la feminin şi 267 la masculin, aceasta fiind prima competiţie de calificare la Jocurile Olimpice Paris 2024. România a fost reprezentată de şase sportivi, patru la feminin şi doi la masculin.

Cum arată palmele campioanei

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a publicat, pe Facebook, o fotografie cu palmele Loredanei, după ce a câştigat cele două medalii de aur. Poza arată cât de multe sacrificii a făcut sportiva pentru această competiţie. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrivit Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Loredana Toma, în vârstă de 27 de ani, are în palmares o medalie de aur (la total) la Mondialele de la Anaheim, din 2017, în limitele categoriei 63 kg, şi două  de bronz, la Ashgabat, în 2018 și la Pattaya, în 2019, în limtele categoriei 64 kg.

La Campionatele Europene a urcate de patru ori pe prima treaptă a podumului în 2017 și 2018, la 63 kg și în 2019 și 2021, la 64 kg. A cucerit două medalii de argint, în 2013 și 2014, la 58 kg. În 2021, a fost  aleasă cea mai bună halterofilă europeană a anului 2021.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Loredana Toma a cucerit două medalii de aur pentru România la Mondialele de Haltere din Columbia. Cum arată palmele campioanei