Antena Meniu Search
x

Video Mesajul lui David Popovici pentru români, după ce a devenit campion mondial la proba de 200 metri liber

Înotătorul român, David Popovici, este noul campion mondial la proba de 200 de metri liber. A câştigat aseară finala şi a stabilit un nou record al probei, pentru un înotător mai tânăr de 18 ani. Adolescentul s-a întrecut pe sine însuşi. Precedentul record îl stabilise tot el, în semifinale. 

de Redactia Observator

la 21.06.2022, 08:20

Profimedia Images Vezi și

La doar 17 ani, David Popovici a devenit campion mondial la proba de 200 de metri liber. A stabilit recordul mondial pentru un înotător sub 18 ani, la această probă. Şi al patrulea timp din istorie - un minut, 43 de secunde şi 21 de sutimi. "M-am gândit la voi toți. Vă mulțumesc!", a transmis sportivul, imediat după reuşită, pentru susţinătorii din România.

David Popovici şi-a doborât propriul record

David Popovici s-a întrecut pe sine însuşi, când a doborât recordul mondial de juniori în finală. Stabilise precedentul record în semifinala competiţiei de la Budapesta. Modest, şi-a felicitat adversarii cu aceeaşi eleganţă cu care înoată. Tânărul înotător a muncit de când era copil pentru a ajunge la performanţele de acum. 

David Popovici: Am simţit că asta vreau să fac la cel mai înalt nivel pe la 9-10 ani, când am fost la primul meu campionat naţional, când am câştigat titlul naţional. 

Pe acelaşi subiect

David spulberă record după record de când a început să înoate. Totul prin disciplină, muncă şi sacrificiu. Anul trecut, puştiul ne-a reprezentat la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

David Popovici: Faptul că am fost la două sutimi de medalii mi-a arătat cât de strălucitor de viitorul! 

Şi Robert Glinţă s-a calificat în finala probei de 100 de metri spate. A obţinut însă locul opt. Robert e cu adevărat în elementul lui când e în apă. Robert şi-a tatuat pe piele zeul grec al mării, Poseidon. Iar părul şi-l poartă ca un talisman. 

Robert Glinţă: Îmi dă o doză foarte mare de încredere de sine pentru că e un stil pe care mi l-am însuşit şi îmi place foarte mult să am grijă de el. 

Robert înoată de la nouă ani. A fost campion mondial şi european la juniori şi a câştigat tot ce se putea câştiga la noi în ţară. Robert Glință și David Popovici au fost desemnați sportivii anului 2021 de către Federaţia Română de Nataţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Mesajul lui David Popovici pentru români, după ce a devenit campion mondial la proba de 200 metri liber