Antena Meniu Search
x

Novak Djokovici, blocat pe aeroport în Australia. Viza lui nu permite scutire pentru nevaccinați. Guvernul refuză să-i ofere sprijin

Novak Djokovici nu poate intra în Australia, după ce autoritățile au constatat că sunt probleme cu viza solicitată de echipa sa și care, potrivit autorităților australiene, nu permite scutiri medicale pentru cei nevaccinați. „Este posibil să fie nevoiți să-l trimită înapoi sau să-l țină într-un centru de detenție pentru imigranți”, a spus o sursă pentru Herald Sun din Melbourne. 

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.01.2022, 20:01

Vezi și

Novak Djokovici, locul 1 ATP, a aterizat cu un zbor Emirates din Dubai în jurul orei 23.30, ora Australiei, la doar 24 de ore după ce a anunțat că i se permite participarea la Australian Open, în baza unei scutiri medicale la vaccinarea anti-Covid.

Decizia a stârnit numeroase controverse și a dat naștere la dezbateri aprinse, mai ales în Australia, unde s-a înregistrat un nou record de cazuri de Covid-19: 64.770.

Autoritățile de frontieră din Australia au transmis că examinează o "problemă" în privința documentelor de călătorie ale sârbului Novak Djokovici, adăugând că echipa sportivului a solicitat o viză greșită, care nu permite scutiri medicale

Sportivul ar putea fi trimis înapoi de autoritățile din Australia

Pe acelaşi subiect

Prin urmare, ofițerii de frontieră au contactat guvernul statului Victoria şi Tennis Australia pentru a-i susține în mod oficial cererea de viză ca sportivul să poată participa la Australian Open. Însă oficialii guvernului au transmis că nu îi vor sprjini cererea.

„Este posibil să fie nevoiți să-l trimită înapoi sau să-l țină într-un centru de detenție pentru imigranți”, a spus o sursă pentru Herald Sun din Melbourne. 

Australian Open: Guvernul refuză să-i sprijine intrarea în Australia a lui Novak Djokovici

Ministrul sportului, Jaala Pulford, a declarat că guvernul nu va sprijini cererea.

”Nu îi vom oferi lui Novak Djokovici suport individual pentru cererea de viză pentru a participa la Australian Open Grand Slam 2022. Întotdeauna am fost clari cu privire la două lucruri: aprobarea vizelor este o chestiune pentru guvernul federal, iar scutirile medicale o chestiune pentru medici”, a spus ministrul.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Controverse uriașe cu privire la participarea lui Novak Djokovici la Australian Open 2022

Participarea lui Novak Djokovici la Australian Open provoacă un scandal cu o miză financiară uriaşă, care depăseşte graniţele tenisului. Regulile de la primul turneu de Grand Slam al anului îi obligă pe jucători, pe staff-ul acestora şi pe fani să fie vaccinaţi. În cazul lui Novak Djokovici s-a făcut o excepţie după ce sportivul a prezentat motivele medicale pentru care nu s-a vaccinat. Decizia i-a înfuriat pe fani, pe ceilalţi sportivi, dar şi pe localnicii care promit să boicoteze turneul.

Jamie Murray, jucător de tenis: ”Cred că eu nu aş fi primit o scutire dacă nu aş fi fost vaccinat”. 

Scott Morrison, premier Australia: ”Dacă nu este vaccinat, trebuie să prezinte dovadă acceptabilă că nu poate să se vaccineze din motive medicale. Dacă dovezile nu sunt suficiente va fi trimis acasă cu următorul avion”. 

Cazul Djokovici a fost judecat împreună cu alte 25 de solicitări de scutiri. Unui jucător de 17 ani din India i s-a interzis participarea pentru că acolo nu a fost începută vaccinarea şi pentru minori. Sportivul sârb nu a făcut public motivul pentru care a primit scutire de la vaccinare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Novak Djokovici, blocat pe aeroport în Australia. Viza lui nu permite scutire pentru nevaccinați. Guvernul refuză să-i ofere sprijin