Antena Meniu Search
x

Novak Djokovici va fi dat afară din Australia dacă nu arată că are scutire medicală să nu se vaccineze. Cum se apără directorul Australian Open

Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, spune că Novak Djokovici nu a beneficiat de ”tratament special” atunci când i s-a acordat o derogare medicală privind vaccinarea împotriva Covid-19. Cu toate acestea premierul australian a transmis că tenismenul va trebui să demonstreze că are o scutire medicală reală atunci când aterizează în Australia, altfel va fi „în următorul avion acasă”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 05.01.2022, 11:13

Novak Djokovici va fi dat afară din Australia dacă nu arată că are scutire medicală să nu se vaccineze. Cum se apără directorul Australian Open
Novak Djokovici va fi dat afară din Australia dacă nu arată că are scutire medicală să nu se vaccineze. Cum se apără directorul Australian Open - Shutterstock

Directorul turneului Australian Open, Craig Tiley, spune că Novak Djokovici nu a beneficiat de ”tratament special” atunci când i s-a acordat o derogare medicală privind vaccinarea împotriva Covid-19.

Novak Djokovici a anunţat, marţi, că a primit, pe baza unei scutiri medicale, permisiunea de a participa la Australian Open (17-30 ianuarie), competiţie la care este deţinătorul trofeului. "La mulţi ani, tuturor! Vă doresc tuturor sănătate, iubire şi fericire în fiecare moment şi să simţiţi dragoste şi respect faţă de toate fiinţele de pe această planetă minunată. Am petrecut un timp fantastic cu cei dragi în pauza dintre sezoane şi astăzi mă îndrept spre Australia cu o excepție medicală", a scris sportivul pe Instagram, alături de o fotografie care îl arăta pe un aeroport.

Australian Open: Cererile de derogări de la vaccinarea anti-Covid au fost anonime

Din cele 26 de cereri de derogări făcute de jucători sau personalul lor de sprijin, doar câteva au fost acordate.

Pe acelaşi subiect

„Facem tot ce putem pentru a oferi tuturor șanse egale și corecte de a veni în țară”, a spus Craig Tiley, potrivit ABC.

„Am spus de la început că oricine intră în Australia sau pe terenul de tenis ar trebui să fie vaccinat sau ar trebui să aibă o scutire medicală aprobată de un medic sau de un juriu. În Australia am stabilit un prim panel... format din medici independenți, epidemiologi, care să evalueze orice cerere de scutire de vaccinare. Cererile au fost anonime, cu alte cuvinte nimeni nu știa cine este solicitantul”, a mai spus Craig Tiley.

Condițiile în care s-au acordat derogări la Australian Open

Craig Tiley a spus că există mai multe criterii pe care solicitanții le-ar putea îndeplini pentru a primi o derogare de la vaccinare, inclusiv ”aceea de a fi avut un răspuns advers la orice tip de vaccin”.   

„Altul ar putea fi dacă a existat o intervenție chirurgicală majoră și poate suferi sau nu de miocardită”, a mai spus el.

Directorul Australian Open a spus că oficialii „înțeleg pe deplin” reacția publică în jurul deciziei, având în vedere „declarațiile lui Djokovici din ultimii doi ani cu privire la vaccinare”.

„Totuși, în cele din urmă, depinde de el să discute cu publicul despre starea lui, dacă alege să facă asta și despre motivul pentru care a primit o dergare medicală” a spus el.

Djokovici se află în prezent într-un zbor către Australia și este de așteptat să sosească miercuri seara, după ce s-a antrenat în Marbella, Spania, în ultimele zile.

Djokovici trebuie să dovedească derogarea sau să plece acasă, spune premierul australian

În același timp, premierul australian a transmis că Novak Djokovici trebuie să demonstreze că are o scutire medicală reală de la vaccinarea anti-Covid-19 atunci când aterizează în Australia, altfel va fi „în următorul avion acasă”, scrie Reuters.

„Așteptăm să vedem ce dovezi ne oferă pentru a susține acest lucru”, a declarat Scott Morrison la o conferință de presă. "Dacă aceste dovezi sunt insuficiente, atunci el va fi în următorul avion spre casă. Nu ar trebui să existe reguli speciale pentru Novak Djokovici. Niciuna", a mai spus premierul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Novak Djokovici va fi dat afară din Australia dacă nu arată că are scutire medicală să nu se vaccineze. Cum se apără directorul Australian Open