Antena Meniu Search
x

Petrolul Ploieşti, a doua echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal

Petrolul Ploieşti este a doua echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal, după ce "găzarii" s-au impus marţi seara, scor 3-0, în meciul cu Politehnica Iaşi.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.02.2021, 21:12

Petrolul Ploieşti şi Dunărea Călăraşi sunt primele echipe calificate în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal
Fotbaliştii de la Petrolul Ploieşti s-au calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal - Hepta
  • Petrolul Ploieşti şi Dunărea Călăraşi sunt echipele calificate, până acum, în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal.
  • 12 echipe luptă pentru celelalte şase bilete de accedere în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal.

Disputat la Ploieşti, pe Stadionul "Ilie Oană", meciul dintre Petrolul şi Politehnica Iaşi a fost la discreţia gazdelor.

Elevii antrenorului Viorel Moldovan au profitat din plin atât de avantajul terenului propriu, cât şi de degringolada instalată în tabăra celor de la Politehnica Iaşi, formaţie care se află pe ultimul loc în Liga I şi care a ajuns acum la şase înfrângeri şi două egaluri în ultimele opt meciuri oficiale jucate, fotbaliştii de la Politehnica Iaşi nereuşind să câştige vreun meci oficial în 2021.

Romario Moise a deschis scorul încă din minutul 17, pentru ploieşteni, iar Valentin Ţicu, înainte de pauză, şi Vasile Buhăescu au mărit avantajul gazdelor.

Petrolul Ploieşti s-a impus, în cele din urmă, cu 3-0 şi s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal. Mai mult, fotbaliştii antrenaţi de Viorel Moldovan au făcut o adevărată demonstraţie de forţă, la primul meci oficial jucat în 2021, anunţându-şi candidatura la locurile din eşalonul secund care asigură promovarea în Liga I.

Ce urmează pentru Petrolul Ploieşti şi Politehnica Iaşi

Petrolul Ploieşti şi Politehnica Iaşi, cele două formaţii implicate în meciul de marţi seara, din optimile de finală ale Cupei României la fotbal, au program diferit în perioada următoare.

Petrolul Ploieşti se poate bucura în linişte de calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. Formaţia antrenată de Viorel Moldovan mai are de aşteptat până la reluarea Ligii a II-a, petroliştii urmând să joace în prima etapă din acest an pe teren propriu, cu Metaloglobus Bucureşti.

Cei de la Politehnica Iaşi însă nu au foarte mult timp la dispoziţie pentru a analiza duelul pierdut în Cupa României. Moldovenii au de jucat duminică un meci de foc cu Astra Giurgiu, pe teren propriu, duel care s-ar putea dovedi a fi decisiv în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Dunărea Călăraşi, calificare la masa verde în sferturile de finală ale Cupei României

Petrolul Ploieşti este a doua echipă care obţine calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, după Dunărea Călăraşi. Culmea este că şi Dunărea Călăraşi a obţinut, practic, o victorie cu 3-0 împotriva formaţiei Turris Oltul Turnu Măgurele. Însă victoria celor de la Dunărea Călăraşi a fost una obţinută la masa verde din cauza retragerii din competiţie a formaţiei din Turnu Măgurele.

Turris Oltul Turnu Măgurele s-a retras şi din Liga a II-a, ultimul meci oficial jucat de echipa respectivă fiind un 1-1 cu Comuna Recea, la începutul lunii decembrie.

12 echipe se bat pentru calificarea în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal

Programul meciurilor din optimile de finală ale Cupei României la fotbal continuă în următoarele două zile, când se vor mai disputa alte şase partide extrem de interesante, 12 echipe fiind implicate, în continuare, în lupta pentru calificarea în faza sferturilor de finală.

Miercuri avem Farul Constanţa - Chindia Târgovişte (14.30), Universitatea Cluj - UTA Arad (17.15) şi Dinamo Bucureşti - FCSB (20.30).

Joi se joacă Viitorul Pandurii Târgu Jiu - Gaz Metan Mediaş (15.00), ASU Politehnica Timişoara - Astra Giurgiu (17.45) şi FC Botoşani - Universitatea Craiova (20.30).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Petrolul Ploieşti, a doua echipă calificată în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal