Antena Meniu Search
x

Povestea rugbistului de la Cupa Mondială care a devenit actor

De-a lungul timpului, numeroşi sportivi de performanţă au luat calea filmului, iar la această listă tocmai s-a adăugat un nou nume, rugbistul uruguaian Agustín Della Corte (26 de ani) făcându-şi debutul în cinematografie.

de Redactia Observator

la 05.01.2024, 16:01

  • Rugbistul uruguaian Agustin Della Corte a evoluat la Cupa Mondială din 2019 înainte de a deveni actor.

Johnny Weissmüller, Bud Spencer, Chuck Norris, Ilarion Ciobanu sau Jason Statham sunt doar câţiva dintre foştii sportivi de performanţă care au scris istorie şi în lumea cinematografiei.

Lor speră să li se alăture rugbistul uruguaian Agustin Della Corte, sportiv care, la doar 26 de ani, şi-a făcut debutul în cinematografie cu un rol în pelicula "Societatea Zăpezii" (La Sociedad de la Nieve), film care poate fi urmărit pe platforma Netflix.

Agustin Della Corte a început să practice rugbiul încă de la o vârstă fragedă la Penarol. În ciuda faptului că fizicul nu îl recomanda, ambiţia deosebită l-a făcut să lupte pentru visul său, astfel că în iunie 2017, la nici 20 de ani, Della Corte a reuşit chiar să-şi facă debutul în naţionala de seniori a Uruguaiului, într-un meci disputat împotriva Emerging Italy.

Iar următorul pas a reprezentat o simplă formalitate pentru Della Corte, centrul uruguaian ajungând să facă parte din lotul naţionalei ţării sale pentru Cupa Mondială de rugby desfăşurată în Japonia, în 2019.

Pe acelaşi subiect

Ba Della Corte a reuşit chiar să bifeze un meci la turneul final, evoluând 17 minute în confruntarea pierdută de Uruguay împotriva Australiei, 10-45. În total, Della Corte a adunat opt selecţii în naţionala de rugby a Uruguaiului.

Totuşi, sportivul a aşteptat în zadar un telefon care să-i ofere un contract într-un campionat mai bine cotat, eventual în Europa. A primit, însă, un telefon prin care i s-a oferit posibilitatea de a-şi face debutul în actorie. Şi a acceptat instant.

Aşa a ajuns Agustín Della Corte pe afişul peliculei "Societatea Zăpezii" (La Sociedad de la Nieve). Vorbim despre un film cu un buget de 60 de milioane de euro şi care este realizat  de regizorul spaniol Juan Antonio García Bayona, câştigător al trei premii Goya pentru "The Orphanage", "The Impossible", cu Naomi Watts şi Ewan McGregor, şi "A Monster Calls", cu Sigourney Weaver şi Liam Neeson.

"Societatea Zăpezii" (La Sociedad de la Nieve) oferă o nouă perspectivă asupra tragediei produse în 1972, când avionul în care se aflau componenţii echipei de rugby Old Christians Club, din Uruguay, s-a prăbuşit în Munţii Anzi. 45 de persoane se aflau la bordul avionului, iar 12 dintre ele au murit pe loc. Într-un final, la mai mult de două luni de la producerea accidentului, doar 16 dintre cele 45 de persoane aflate la bord au putut fi salvate. Supravieţuitorii au fost obligaţi să recurgă inclusiv la canibalism pentru a putea depăşi momentele extrem de dificile.

Agustín Della Corte joacă rolul Antonio "Tintín" Vizintín, unul dintre membrii echipei Old Christians Club şi unul dintre supravieţuitorii tragediei din 1972. "Societatea Zăpezii" (La Sociedad de la Nieve) a câştigat, deja, numeroase premii internaţionale şi este luat în calcul inclusiv pentru a fi nominalizat la mai multe categorii la Premiile Oscar.

"Societatea Zăpezii" (La Sociedad de la Nieve) nu este primul film realizat despre tragedia din 1972. În 1993, regizorul Frank Marshall a pus în scenă pelicula "Alive", cu Ethan Hawke şi Vincent Spano printre actorii distribuiţi în rolurile principale.

Spre deosebire de "Alive", Juan Antonio García Bayona şi-a propus să distribuie în "Societatea Zăpezii" (La Sociedad de la Nieve) actori mai puţin cunoscuţi sau chiar debutanţi, tocmai pentru a oferi o altă nuanţă peliculei. 

Iar Agustín Della Corte speră ca pentru el această peliculă să fie doar începutul şi să-i ofere rampa de lansare pentru o carieră de succes în lumea filmului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Sport » Povestea rugbistului de la Cupa Mondială care a devenit actor