Antena Meniu Search
x

O nouă dramă a lovit echipa Fiji de la Cupa Mondială de rugby, înainte de sferturile de finală, după ce centrul Josua Tuisova şi-a pierdut fiul

Naţionala statului Fiji face senzaţie la Cupa Mondială de rugby, găzduită de Franţa, însă echipa antrenată de fostul internaţional Simon Raiwalui trece printr-o serie de drame ce pare fără sfârşit.

de Redactia Observator

la 12.10.2023, 12:53

Talonerul Sam Matavesi şi-a pierdut tatăl înainte de meciul cu Anglia din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby
Talonerul Sam Matavesi şi-a pierdut tatăl înainte de meciul cu Anglia din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby - Profimedia
  • Sâmbătă şi duminică se joacă meciurile din sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby.

După ce centrul Josua Tuisova, unul dintre liderii echipei, a fost înştiinţat că i-a murit copilul, a venit rândul înaintaşului Sam Matavesi să treacă prin momente extrem de dificile.

Fiji ar urma să joace duminică, împotriva Angliei, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de rugby din Franţa, dar, cu doar câteva zile înainte de meciul propriu-zis, Matavesi a fost înştiinţat că i-a murit tatăl.

Spre deosebire de Josua Tuisova, care a decis să rămână alături de coechipierii săi şi să nu participe la înmormântarea fiului său, Matavesi a decis să plece în Anglia, acolo unde era stabilit alături de tatăl său, pentru a se ocupa de înmormântarea bătrânului.

Plecarea lui Matavesi a fost confirmată de Seremaia Bai, unul dintre membrii staff-ului Fiji, care a precizat că tatăl lui Matavesi a murit în noaptea de marţi spre miercuri şi că nu se ştie exact dacă jucătorul va fi disponibil pentru confruntarea de duminică.

Pe acelaşi subiect

Acesta a precizat că "suntem de 15 săptămâni plecaţi departe de familiile noastre, de când am început campania de pregătire pentru Cupa Mondială, aşa că am devenit şi noi ca o mare familie. Dacă unul dintre noi suferă, cu toţii suferim. Suntem cu toţii ca o mare familie, chiar dacă provenim din provincii diferite. Am devenit extrem de uniţi".

Totuşi, există informaţii conform cărora rugbistul de 31 de ani ar urma să se întoarcă la timp alături de coechipierii săi astfel încât să poată fi inclus în lotul de 23 de jucători pe care selecţionerul Simon Raiwalui ar urma să-l utilizeze împotriva Angliei.

Oficialii Fiji mizează din plin pe plusul de experienţă al lui Matavesi, care a fost titular în toate cele patru meciuri jucate în faza grupelor. De asemenea, ei mizează şi pe ambiţia acestuia de a demonstra că este mai bun decât coechipierii de la echipa de club, Matavesi fiind echipier al formaţiei engleze Northampton Saints, unde evoluează alături de internaţionalii englezi Courtney Lawes, Lewis Ludlam şi Alex Mitchell, toţi prezenţi cu naţionala Angliei la Cupa Mondială de rugby.

Meciuri tari în sferturile Cupei Mondiale de rugby

Cupa Mondială de rugby, găzduită de Franţa, a ajuns la faza sferturilor de finală. Cum era de aşteptat, ar urma să avem parte de patru meciuri de foc. Sâmbătă sunt programate duelurile dintre Ţara Galilor şi Argentina, ora 18.00, şi Irlanda şi Noua Zeelandă, ora 22.00. Duminică se joacă Anglia - Fiji, de la ora 18.00, şi Franţa - Africa de Sud, de la ora 22.00.

La prima vedere, reprezentantele Europei sunt favorite. De altfel, ele sunt mai bine cotate şi la casele de pariuri. Totuşi, vorbim de meciuri de totul sau nimic, ceea ce înseamnă că micile detalii ar urma să conteze foarte mult, astfel că adversarele echipelor din Europa nu ar trebui considerate dinainte învinse.

Cupa Mondială de rugby, găzduită de Franţa, ar urma să se încheie duminică, 28 octombriem, când este programată finala mare a competiţiei. Până atunci, pe 20 şi 21 octombrie o să avem semifinalele, iar pe 27 octombrie o să avem finala mică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Sport » O nouă dramă a lovit echipa Fiji de la Cupa Mondială de rugby, înainte de sferturile de finală, după ce centrul Josua Tuisova şi-a pierdut fiul