Antena Meniu Search
x

România - Macedonia de Nord în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2022. Totul despre meciul din 25 martie

Naţionala de fotbal a României dispută, la sfârşitul lunii martie, primele trei meciuri din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2022, urmând ca balul să înceapă pe 25 martie, când echipa noastră primeşte replica Macedoniei de Nord.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 10.03.2021, 16:18

  • România - Macedonia de Nord este primul meci al "Tricolorilor" din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2022.
  • România - Macedonia de Nord se joacă la Bucureşti, pe Arena Naţională.

Naţionala de fotbal a României a fost repartizată în Grupa J a preliminariilor Campionatului Mondial de fotbal, alături de selecţionatele Germaniei, Islandei, Macedoniei de Nord, Armeniei şi Liechtensteinului. Din cauza pandemiei de coronavirus, naţionala de fotbal a României este obligată să joace în acest an toate cele 10 meciuri din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din Qatar, din 2022. Câştigătoarea grupei se califică direct la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din 2022, iar echipa de pe locul al doilea merge în play-off.

Naţionala de fotbal a României începe campania de calificare la Campionatul Mondial de fotbal din 2022 cu un meci jucat acasă, pe Arena Naţională, împotriva Macedoniei de Nord. Partida va avea loc joi, pe 25 martie, de la 21.45, ora României. Iniţial, partida ar fi trebuit să se joace la Ploieşti, pe Stadionul "Ilie Oană", însă ulterior s-a revenit asupra deciziei. Reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal sperau ca meciul să se joace cu spectatori, iar fanii României să umple arena din Ploieşti pentru a crea o atmosferă deosebită.

În cele din urmă, pentru că prezenţa spectatorilor nu este permisă, s-a decis ca meciul să se joace, totuşi, pe Arena Naţională, din Bucureşti. Pe de o parte, reprezentanţii Federaţiei Române de Fotbal au considerat că nu mai are rost mutarea naţionalei României la Ploieşti în condiţiile în care şi meciul cu Germania, de pe 28 martie, se va disputa tot pe Arena Naţională, din Bucureşti. Pe de altă parte, o asemenea decizie este şi în avantajul naţionalei Macedoniei de Nord, care joacă la Bucureşti două dintre meciurile de la Campionatul European din vară şi caută să se obişnuiască atât cu stadionul în sine, cât şi cu atmosfera de la Bucureşti.

Selecţionerul României, miză pe jucătorii din străinătate în meciul cu Macedonia de Nord

Mirel Rădoi speră ca România să obţină o victorie cu Macedonia de Nord

Mirel Rădoi, antrenorul naţionalei României, speră ca echipa noastră să obţină o victorie în meciul cu Macedonia de Nord

Hepta

Mirel Rădoi, selecţionerul naţionalei de fotbal a României, îşi pune mari speranţe în confruntarea cu Macedonia de Nord pentru un start pozitiv în campania de calificare la Campionatul Mondial de fotbal din 2022. Tehnicianul speră la obţinerea unui succes care să ne ofere un plus de moral în special înainte de confruntarea cu Germania din etapa a doua a campaniei de calificare.

Totuşi, nivelul scăzut al Ligii I l-a făcut pe Mirel Rădoi să mizeze mai mult pe fotbalişti proveniţi de la cluburi din străinătate. Astfel, selecţionerul naţionalei de fotbal a României a anunţat că, pentru cele trei meciuri de la sfârşitul lunii martie, mizează pe nu mai puţin de 22 de jucători proveniţi de la cluburi din străinătate.

Cei 22 de fotbalişti români chemaţi de la cluburi din străinătate sunt: 

PORTARI: Florin Niță (Sparta Praga/Cehia, 2/0), Ionuț Radu (Inter Milan/Italia, 0/0);

FUNDAȘI: Vasile Mogoș (Chievo Verona/Italia, 3/0), Bogdan Țîru (Jagiellonia/Polonia, 2/0), Ionuț Nedelcearu (AEK Atena/Grecia, 13/2), Dragoș Grigore (Ludogoreț/Bulgaria, 38/1), Alin Toșca (Gaziantep F.K./Turcia, 23/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo/Italia, 59/0), Cristi Ganea (Aris Salonic/Grecia, 7/0), Adrian Rus (Fehervar/Ungaria, 5/0);

MIJLOCAȘI: Sergiu Hanca (KS Cracovia/Polonia, 5/0), Răzvan Marin (Cagliari/Italia, 25/2), Alexandru Crețu (NK Maribor/Slovenia, 4/0), Nicolae Stanciu (Slavia Praga/Cehia, 42/10), Ianis Hagi (Glasgow Rangers/Scoția, 14/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K./Turcia, 44/6), Alexandru Băluță (Academia Puşkaş/Ungaria, 7/1), Erik Bicfalvi (FC Ural/Rusia, 6/1), Valentin Mihăilă (Parma/Italia, 0/0), Dennis Man (Parma/Italia, 6/1);

ATACANȚI: Claudiu Keșeru (Ludogoreț/Bulgaria, 40/13), George Pușcaș (Reading/Anglia, 20/8).

Lista jucătorilor pe care se mizează din campionatul intern nu a fost încă anunţată, dar la prima vedere sunt doar câteva nume demne de luat în seamă, existând posibilitatea ca anumiţi fotbalişti care s-au remarcat în ultima perioadă să fie lăsaţi la dispoziţia naţionalei de tineret care, tot la sfârşitul lunii martie, joacă meciurile din faza grupelor de la turneul final al Campionatului European.

Macedonia de Nord, avantaj moral înainte de meciul cu România

Goran Pandev este liderul naţionalei de fotbal a Macedoniei de Nord

Veteranul Goran Pandev este liderul naţionalei de fotbal a Macedoniei de Nord

Hepta

Deşi poate părea surprinzător, trebuie recunoscut că naţionala Macedoniei de Nord are un avantaj moral faţă de echipa României, înainte de meciul direct din 25 martie. Asta pentru că, spre deosebire de noi, fotbaliştii din Macedonia de Nord au obţinut o calificare istorică la turneul final al Campionatului European de fotbal care trebuia să se dispute anul trecut şi care a fost amânat pentru anul acesta, din cauza pandemiei de coronavirus.

Spre deosebire de România, care a cedat, cu 1-2, în meciul cu Islanda din semifinalele play-off-ului pentru calificarea la Campionatul European de fotbal, Macedonia de Nord a obţinut calificarea la turneul final, după ce a trecut cu 2-1 de Kosovo şi s-a impus, cu 1-0, şi în meciul jucat în deplasare, împotriva Georgiei. Astfel, Macedonia de Nord a obţinut prima calificare din istorie la un turneu final.

Pe lângă avantajul moral, Igor Angelovski, selecţionerul Macedoniei de Nord, mizează şi pe o serie de jucători cu mare experienţă, în frunte cu veteranul Goran Pandev care, la aproape 38 de ani, încă joacă la un nivel înalt şi o face cu succes, având trei goluri marcate în 17 partide jucate în acest sezon pentru echipa italiană Genoa.

Alături de Pandev, din lotul Macedoniei de Nord ar urma să mai facă parte fotbalişti precum Ilija Nestorovski (fotbalist cu 80 de meciuri jucate în ultimii cinci ani în Serie A, la Palermo şi Udinese), Ezgjan Alioski (fotbalist care a jucat 14 meciuri în actualul sezon din Premier League, pentru Leeds United), Elif Elmas (21 de ani, noul copil-minune al lui Napoli, fotbalist care are deja 63 de meciuri şi patru goluri pentru gruparea italiană) sau Dejan Iliev, un portar crescut de Arsenal Londra.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » România - Macedonia de Nord în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2022. Totul despre meciul din 25 martie