Antena Meniu Search
x

Programul României în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2022. Când încep meciurile

Naţionala de fotbal a României începe, în luna martie, campania de calificare la Campionatul Mondial de fotbal din 2022, urmând ca "tricolorii" să joace trei meciuri într-un interval de şase zile, în perioada 25-31 martie.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.03.2021, 16:32

Naţionala de fotbal a României joacă în 2021 toate cele 10 meciuri din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2022
Fotbaliştii naţionalei României speră să ajungă pentru prima dată după 24 de ani la un turneu final al Campionatului Mondial - Hepta
  • Naţionala României joacă, în 2021, toate cele 10 meciuri din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2022, din Qatar.
  • România se bate cu Germania, Macedonia de Nord, Armenia, Islanda şi Liechtenstein pentru calificarea la Campionatul Mondial de fotbal din 2022, din Qatar.

Naţionala de fotbal a României a fost repartizată în Grupa J a campaniei de calificare la Campionatul Mondial de fotbal din 2022, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein. Prima clasată, la sfârşitul campaniei de calificare, merge direct la turneul final care va avea loc în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie 2022, în Qatar. A doua clasată din grupă merge în play-off.

La prima vedere, Germania este marea favorită a grupei, însă România poate să emită pretenţii la locul 2, chiar dacă Islanda ne-a învins în barajul pentru calificarea la Campionatul European. Un alt adversar demn de luat în seamă este Macedonia de Nord, formaţie care a eliminat pe Kosovo şi Georgia la baraj şi s-a calificat la Campionatul European de fotbal, turneu final care trebuia să se joace în vara anului trecut şi a fost amânat pentru vara acestui an din cauza pandemiei de coronavirus. Armenia şi Liechtenstein nu au strălucit în ultimele preliminarii şi nu par să fie capabile de a emite pretenţii la calificare.

România, debut cu Macedonia de Nord în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2022

Naţionala de fotbal a României joacă, la sfârşitul lunii martie, în primele trei meciuri din campania de calificare la turneul final al Campionatului Mondial de fotbal din 2022. Deschidem balul joi, pe 25 martie, când, de la 21.45, ora României, echipa noastră întâlneşte pe Macedonia de Nord într-un meci care va avea loc în România.

Iniţial se stabilise ca duelul să aibă loc la Ploieşti, pe Stadionul "Ilie Oană". Totuşi, între timp, organizatorii au revenit asupra deciziei, astfel că partida va avea la Bucureşti, pe Arena Naţională. 

Se spera ca meciul să se poată disputa cu spectatori, iar stadionul din Ploieşti să se umple, astfel încât fanii să pună presiune pe adversari. Cum însă meciul se joacă fără spectatori, reprezentanţii României au decis că nu mai este cazul ca echipa să fie mutată la Ploieşti. În plus, şi celor din Macedonia de Nord le convine mai mult ca meciul să se joace la Bucureşti, pe Arena Naţională, pentru că ei vor juca două meciuri la Bucureşti, la Campionatul European, şi astfel se pot învăţa cu arena şi cu atmosfera din Bucureşti.

După meciul cu Macedonia de Nord, de la Bucureşti, România mai joacă împotriva Germaniei, tot la Bucureşti, duminică, 28 martie, de la 21.45, şi la Erevan, cu Armenia, miercuri, pe 31 martie, de la ora 19.00.

România încheie în noiembrie, în Liechtenstein, campania de calificare la Campionatul Mondial de fotbal din 2022

Din cauza pandemiei de coronavirus, care a dat peste cap programul competiţiilor sportive internaţionale, fotbaliştii naţionalei României sunt obligaţi să joace în acest an toate cele 10 meciuri din preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2022.

Programul ne avantajează, într-o oarecare măsură, în condiţiile în care încheiem campania de calificare la Campionatul Mondial de fotbal din 2022 cu două meciuri jucate acasă, cu Armenia şi cu Islanda, şi un meci jucat în deplasare, împotriva celor din Liechtenstein. Însă, până atunci, România trebuie să acumuleze cât mai multe puncte pentru a rămâne cu şanse reale măcar în lupta pentru locul al doilea din grupă, cel care asigură prezenţa în play-off.

Programul complet al meciurilor din Grupa J, grupa în care este implicată naţionala României, arată astfel:

25 martie, Germania - Islanda, Liechtenstein - Armenia, România - Macedonia de Nord.

28 martie, Armenia - Islanda, Macedonia de Nord - Liechtenstein, România - Germania.

31 martie, Armenia - România, Germania - Macedonia de Nord, Liechtenstein - Islanda.

2 septembrie, Islanda - România, Liechtenstein - Germania, Macedonia de Nord - Armenia.

5 septembrie, Islanda - Macedonia de Nord, Germania - Armenia, România - Liechtenstein.

8 septembrie, Armenia - Liechtenstein, Islanda - Germania, Macedonia de Nord - România.

8 octombrie, Germania - România, Islanda - Armenia, Liechtenstein - Macedonia de Nord.

11 octombrie, Islanda - Liechtenstein, Macedonia de Nord - Germania, România - Armenia.

11 noiembrie, Armenia - Macedonia de Nord, Germania - Liechtenstein, România - Islanda.

14 noiembrie, Armenia - Germania, Liechtenstein - România, Macedonia de Nord - Islanda. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » Programul României în preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2022. Când încep meciurile