Antena Meniu Search
x

ŞOC în fotbalul englez. SE RETRAGE de la naţională cel mai bun marcator din istoria reprezentativei Angliei

Wayne Rooney, cel mai bun marcator din istoria naţionalei Angliei, şi-a anunţat miercuri retragerea din fotbalul internaţional, a anunţat miercuri Federaţia engleză (FA) prin intermediul unui comunicat.

Wayne Rooney, cel mai bun marcator din istoria naţionalei Angliei, şi-a anunţat miercuri retragerea din fotbalul internaţional, a anunţat miercuri Federaţia engleză (FA) prin intermediul unui comunicat.

Atacantul lui Everton l-a informat anterior în legătură cu decizia sa pe selecţionerul englez Gareth Southgate, care se pregătea să-l convoace pentru meciurile cu Slovenia şi Lituania, din preliminariile Cupei Mondiale 2018. 

'Este o decizie cu adevărat dificilă, pe care am luat-o după ce am discutat cu familia mea, cu antrenorul lui Everton şi cu apropiaţii mei. Să joc pentru Anglia a fost mereu ceva special pentru mine. De câte ori am fost selecţionat, ca jucător sau căpitan, a fost un adevărat privilegiu şi le mulţumesc tuturor celor care m-au ajutat. Însă cred că a sosit momentul să mă opresc', a precizat Rooney, citat în comunicatul FA.

În vârstă de 31 ani, Wayne Rooney a marcat 53 de goluri în 119 meciuri disputate pentru naţionala Albionului, cu care a luat parte la trei turnee finale ale Cupei Mondiale (2006, 2010 şi 2014), precum şi la trei ediţii ale Campionatului European (EURO 2004, 2012 şi 2016).

Desemnat de patru ori în cursul carierei sale 'Fotbalistul anului' în Anglia (2008, 2009, 2014, 2015.), Wayne Rooney a devenit luni al doilea fotbalist din istorie care înscrie 200 de goluri în Premier League, cu ocazia meciului pe care Everton l-a terminat la egalitate în deplasare cu Manchester City (1-1).

Wayne Rooney a cunoscut cea mai bună perioadă a carierei sale la Manchester United, echipă la care a evoluat timp de 13 sezoane (2004-2017) şi alături de care a cucerit 5 titluri de campion al Angliei, Liga Campionilor (2008) şi Europa League (2017), alături de alte trofee.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » ŞOC în fotbalul englez. SE RETRAGE de la naţională cel mai bun marcator din istoria reprezentativei Angliei