Antena Meniu Search
x

S-au stabilit semifinalele Ligii Campionilor la fotbal

Miercuri seara s-au stabilit semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce s-au jucat ultimele două meciuri din manşa a doua a sferturilor de finală.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 15.04.2021, 08:16

Phil Foden a ajuns deja la 28 de goluri marcate în tricoul lui Manchester City
Mijlocaşul Phil Foden, care încă nu a împlinit 21 de ani, a marcat două dintre cele patru goluri reuşite de Manchester City în sferturile de finală ale Ligii Campionilor la fotbal - Hepta
  • Manchester City, Paris Saint Germain, Real Madrid şi Chelsea Londra s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal.
  • Finala Ligii Campionilor la fotbal se joacă pe 29 mai, la Istanbul.

Manchester City a spart ghinionul şi s-a calificat pentru prima dată după cinci ani în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal. Mai mult, Manchester City a reuşit acest lucru după ce trei sezoane la rând s-a oprit în sferturile de finală ale competiţiei, fiind eliminată de FC Liverpool în 2018, de Tottenham Hotspur, în 2019, şi de Olympique Lyon, anul trecut.

De această dată, echipa antrenată de Josep Guardiola a reuşit să treacă de faza sferturilor de finală, însă nu fără emoţii. După 2-1 pe teren propriu, cu Borussia Dortmund, "Cetăţenii" au fost conduşi, cu 1-0, în deplasare, rezultat la care Borussia s-ar fi calificat în semifinale. Totuşi, Ryad Mahrez, din penalty, şi Phil Foden au întors soarta calificării, iar Manchester City a acces în faza semifinalelor cu două victorii obţinute cu acelaşi rezultat, 2-1.

De remarcat că Manchester City nu a pierdut niciun meci în actuala campanie de calificare, având nouă victorii şi un rezultat de egalitate plus un golaveraj senzaţional, 21-3.

Finala Ligii Campionilor la fotbal se joacă pe 29 mai, la Istanbul

Pe acelaşi subiect

În penultimul act al competiţiei, Manchester City dă peste Paris Saint Germain, formaţie care a trecut în sferturi, 3-2 în deplasare şi 0-1 acasă, de Bayern Munchen. Parizienii s-au calificat graţie numărului mai mare de goluri înscrise în deplasare. Nemţii au controlat ambele meciuri, la nivel de posesie a balonului, dar strălucirea individuală a lui Mbappe şi Neymar a făcut, practic, diferenţa, parizienii ratând ocazii imense inclusiv în meciul pierdut acasă.

Dubla dintre Manchester City şi Paris Saint Germain îi permite lui Josep Guardiol să-şi ia revanşa în faţa lui Mauricio Pochettino, argentinianul eliminându-l din Liga Campionilor în 2019, pe când o conducea pe Tottenham Hotspur.

În a doua semifinală din Liga Campionilor se înfruntă Real Madrid şi Chelsea Londra. Real Madrid a trecut de FC Liverpool, după ce s-a impus, cu 3-1, pe teren propriu şi a rezistat eroic în deplasare, reuşind să obţină un 0-0 pe Anfield Road. Chelsea Londra a avut ceva emoţii cu FC Porto, deşi pornea drept mare favorită, mai ales după victoria obţinută cu 2-0 în tur, în deplasare. Taremi a reuşit să înscrie pentru Porto, la Londra, însă portughezii nu au putut decât să bifeze o victorie de palmares, scor 1-0.

Primele meciuri din semifinale se joacă pe 27 şi pe 28 aprilie, în timp ce partidele din manşa a doua se joacă pe 4 şi 5 mai, urmând ca Paris Saint Germain şi Real Madrid să fie gazde în prima manşă, iar Manchester City şi Chelsea Londra să joace pe teren propriu în manşa a doua.

Finala Ligii Campionilor la fotbal se joacă pe 29 mai, la Istanbul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » S-au stabilit semifinalele Ligii Campionilor la fotbal