Antena Meniu Search
x

Simona Halep, eliminată la Australian Open. Românca a ratat calificarea în sferturi, după un meci dramatic

Simona Halep (locul 15 WTA) a fost învinsă surprinzător de franțuzoaica Alize Cornet (locul 61 WTA), în optimile de finală ale turneului Australian Open 2022. Românca a pierdut în trei seturi, scor 4-6, 6-3, 4-6.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.01.2022, 18:53

Simona Halep, eliminată la Australian Open. Românca a ratat calificarea în sferturi, după un meci dramatic - Profimedia

Simona Halep a fost învinsă în optimile de finală ale turneului de Grand Slam de la Melbourne de sportiva franceză Alize Cornet în 3 seturi, cu 6-4, 3-6, 6-4.

Victorie dramatică pentru franțuzoaică

Simo a ratat calificarea în sferturi după un meci epuizant cu Alize Cornet. Franțuzoaica s-a impus după 2 ore și 35 de minute de joc. 

Halep s-a plâns de probleme fizice în debutul setului secund şi evoluţia ei a scăzut dramatic.

Pe acelaşi subiect

Condusă cu 4-6, 1-3, Simona Halep a stors toate resursele de energie de care a dispus şi a întors scorul setului secund, dar în decisiv Cornet a fost mai puternică, mai rezistentă, mai agresivă, mai precisă şi mai răbdătoare. În ciuda unui meci mai slab, campioana română are meritul de a fi luptat până la capăt. Ea va părăsi Australia cu multe lucruri pozitive pentru restul sezonului, după cele nouă meciuri disputate la Antipozi, din care a câştigat opt.

Cornet a condus în permanenţă setul I. Ea a obţinut primul break la 2-1, după ce Halep a ratat trei mingi de break în ghemul anterior. Fostul lider WTA a revenit şi a egalat la 3, dar şi-a pierdut din nou serviciul, la 3-4. După un nou rebreak, de 4-5, Halep şi-a mai irosit o dată serviciul şi a cedat setul totodată, cu 4-6, după 48 de minute de joc.

În setul al doilea, jucătoarea din Constanţa a făcut break în ghemul inaugural, dar nu s-a putut distanţa pe tabelă. Alize Cornet a câştigat următoarele trei ghemuri şi s-a distanţat ea, la 3-1. Din ghemul al doilea, Halep s-a plâns de probleme fizice, de respiraţie cel mai probabil, pentru că a căutat mereu umbra de pe teren în pauzele dintre puncte, dar este posibil să fi suferit ceva şi la piciorul stâng. Ea şi-a certat membrii echipei că dau din mâini şi nu o ajută cu nimic.

Halep a egalat la seturi după o oră şi 33 de minute

Însă căldura din oraşul australian nu putea să nu o afecteze şi pe Alize Cornet. În mod miraculos aproape, Halep ş-a revenit de la 1-3, în timp ce adversara ei a scăzut ritmul treptat, până la "prăbuşire" în finalul setului. Românca a reuşit un nou rebreak, de 2-3, apoi a egalat la 3 şi, de la acest scor, franţuzoaica nu a mai reuşit niciun punct timp de trei ghemuri. Cu cinci ghemuri câştigate consecutiv, Halep a egalat la seturi, 6-3, după o oră şi 33 de minute.

Cele două jucătoare au mers la vestiare înaintea decisivului, set în care au arătat ca doi boxeri vlăguiţi, aflaţi în ultimele reprize ale unei confruntări încinse. Echilibrul şi-a făcut din nou loc pe Rod Laver Arena şi sportivele şi-au fructificat serviciul până la 3-3, scor la care Cornet a reuşit break-ul, păstrat până la final. Ea s-a impus cu 6-4, după două ore şi 33 de minute. În faza următoare, franţuzoaica va evolua cu americanca Danielle Collins, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 27.

Calificarea în optimi la Australian Open este recompensată cu un premiu de 328.000 de dolari australieni (207.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Simona Halep, eliminată la Australian Open. Românca a ratat calificarea în sferturi, după un meci dramatic