Antena Meniu Search
x

Simona Halep, mesaj de susţinere pentru Shuai Peng, jucătoarea dispărută după criticile aduse unui demnitar chinez

Simona Halep s-a alăturat vocilor din lumea sportului care trimit mesaje de susţinere pentru chinezoaica Shuai Peng, sportivă dispărută dn spaţiul public după ce l-a acuzat pe un fost vicepremier al Chinei de agresiune sexuală.

de Redactia Observator

la 19.11.2021, 17:21

Simona Halep a publicat pe Twitter un mesaj de susţinere pentru Shuai Peng
Simona Halep a publicat pe Twitter un mesaj de susţinere pentru Shuai Peng - Twitter Simona Halep

Fostul lider WTA Simona Halep a postat, vineri, în social media, un mesaj pentru chinezoaica Shuai Peng, care nu a mai avut nicio apariţie publică după ce l-a acuzat pe un fost vicepremier al Chinei de agresiune sexuală.

“Peng Shuai, te rog să ştii că sunt alături de tine colegii tăi. Mă gândesc la tine şi sper că eşti în siguranţă”, a notat Halep pe Twitter, postând şi o imagine cu Peng, cu hashtag-ul #whereispengshuai.

Shuai Peng, în vârstă de 35 de ani, dublă campioană de Mare Şlem la dublu, a dispărut din viaţa publică după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier Zhang Gaoli, în vârstă de 75 de ani, că a forţat-o într-o relaţie sexuală la reşedinţa sa, într-o postare pe reţelele sociale, publicată pe 2 noiembrie şi care între timp a fost ştearsă. De atunci, cenzorii chinezi au şters toate urmele şi referirile la acest caz de pe internet.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

WTA ameninţă China cu retragerea turneelor

Miercuri, canalul public chinezesc în limba engleză CGTN a dezvăluit o captură de ecran a unui e-mail atribuit lui Peng Shuai, pe care aceasta l-ar fi trimis conducerii WTA.

La CNN, şeful WTA şi-a reiterat îndoielile cu privire la autenticitatea acestui mesaj în care campioana îşi declară "false" acuzaţiile la adresa lui Zhang Gaoli. "Nu cred că acesta este deloc adevărul", a spus Simon pentru CNN, numind e-mailul drept o regie. "Dacă a fost obligată să îl scrie, dacă cineva l-a scris pentru ea, nu ştim [...] dar până nu vorbim personal cu ea, nu vom fi liniştiţi”, a spus oficialul WTA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Simona Halep, mesaj de susţinere pentru Shuai Peng, jucătoarea dispărută după criticile aduse unui demnitar chinez