Antena Meniu Search
x

Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în semifinalele turneului de la Dubai. Va lupta cu Ostapenko pentru un loc în finală

Simona Halep, locul 23 WTA, s-a califcat a treia oară în semifinalele turneului de la Dubai, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 6-3, pe Ons Jabeur (Tunisia), locul 10 WTA şi cap de serie numărul 8. Anterior, de fiecare dată când a ajuns în penultimul act, Halep a câştigat trofeul, în 2015 şi 2020, notează news.ro.

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 19:22

Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în semifinalele turneului de la Dubai. Va lupta cu Ostapenko pentru un loc în finală
- Profimedia

Un meci Halep - Jabeur este printre puţinele din circuitul feminin care poate crea o atmosferă sud-americană pe un teren de tenis, prin calitatea "show-ului" pe care cele două sportive îl pot oferi. Tehnicitatea jucătoarei tunisiene şi efortul generaos al româncei i-au încântat pe fanii prezenţi, joi seară, pe arena centrală din complexul de la Dubai, iar câştig de cauză au avut seriozitatea, concentrarea, experienţa şi puterea de luptă ale Simonei Halep.

Ons Jabeur produce un tenis spectaculos, bazat pe ofensivă şi multă variaţie în evoluţie. Tunisiana schimbă uimitor direcţia loviturilor, îşi maschează excelent intenţiile, rupe ritmul cu uşurinţă, loveşte mingea bine cu revereul, cu dreapta face prăpăd, iar scurtele ei sunt paralizante. Însă tenisul acesta efervescent produce o sumedenie de greşeli neforţate. În plus, Jabeur are o atitudine "j'ai m'en fiche-istă", care adaugă puncte în contul adversarei.

Halep a fost dominată în multe momente de acest stil imprevizibil de joc. Deşi în primul set a fost mai mereu în avantaj, graţie cadourilor primite, nu a lăsat impresia că ea ar conduce ostilităţile. Românca, împinsă la defensivă, s-a mărginit să returneze câte mai multe mingi, să o atragă pe rivală în schimburi lungi, să nu facă ea însăşi cadouri şi să nu deschidă prea mult unghiurile, pentru că Jabeur poate răspunde şi mai amplu. Cu alte cuvine, multă transpiraţie şi atacuri izolate, dar precise. Totuşi, cel mai spectaculos punct din setul I i-a aparţinut, o diagonală din alergare, după un schimb electrizant de mingi.

Halep va evolua, vineri, în penultimul act, cu letona Jelena Ostapenko, locul 21 WTA

Pe acelaşi subiect

Halep a condus cu 2-0, cu un break în ghemul secund, dar mai totul pe tabelă a venit din partea cealaltă a terenului. Jabeur şi-a ridicat repede nivelul jocului şi a egalat la 2, apoi a devenit din nou generoasă şi fostul lider WTA s-a distanţat la 5-2. La 5-3, Halep a avut 30-0, pe propriul serviciu, dar a pierdut ghemul. Românca a profitat imediat de nesiguranţa tunisienei şi a reuşit să închidă setul cu break, 6-4, după 45 de minute de joc.

Setul al doilea a început cu Jabeur la conducere, scor 2-0, după un break la debut. Halep a egalat şi a servit pentru 3-2, ghem în care jucătoarea de 27 de ani a greşit o minge uşoară de rebreak. Sportiva din Constanţa a luat ghemul, pe următoarele două şi a condus cu 5-2. Ea mai cedat doar un ghem şi a închis meciul, cu 6-3, după o oră şi 21 de minute.

Halep va evolua, vineri, în penultimul act, cu letona Jelena Ostapenko, locul 21 WTA. Halep şi Ostapenko s-au întâlnit de două ori până acum şi şi-au împărţit victoriile. Letona a câştigat French Open în 2017, după ce a trecut în finală, cu 4-6, 6-4, 6-3 de Halep, iar românca a învins-o pe Ostapenko câteva luni mai târziu, cu scorul de 6-2, 6-4, în semifinalele China Open. Calificarea în semifinale este recompensată cu un premiu de 37.500 de dolari şi cu 185 de puncte WTA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Sport » Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în semifinalele turneului de la Dubai. Va lupta cu Ostapenko pentru un loc în finală