Meniu
Search
x

Simona Halep, în optimi la Dubai după 6-2, 6-4 cu Alison Riske: "Este doar primul meci, mă bucur de libertate şi mă concentrez doar pe treaba mea"

Simona Halep, locul 23 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de categorie WTA 500 de la Dubai, după ce a întrecut-o, luni, în primul tur, cu scorul de 6-2, 6-4, pe americanca Alison Riske, locul 53 WTA.

De Redactia Observator la 14.02.2022, 18:52

Simona Halep a arătat o formă bună la primul meci post-Australia, în care a întâlnit o adversară ce nu i-a pus totuşi mari probleme. Fostul lider WTA a impresionat pe arena centrală din complexul de la Dubai printr-un serviciu neaşteptat de bun, variat şi precis (6 aşi, 76 la sută primul), şi printr-o agresivitate extrem de ridicată. Cu excepţia primului ghem al meciului, pierdut la 0 pe serviciul rivalei, Halep şi-a devorat adversara în primul set, prin ofensivă şi prin jocul stânga-dreapta, care au pulverizat defensiva greoaie şi stângace a americancei

Riske, 31 de ani, o jucătoare destul de înaltă, 1,75 de metri, se laudă că îi place să fie agresivă, însă ceva mai mult de un set a fost ţinută numai în apărare de Halep. Însă jucătoarea americană are capacitatea de a nu renunţa chiar dacă este surclasată şi de a pune presiune, mai ales cu seviciul, cu pasul către fileu şi cu puternica ei lovitură de dreapta. Ea a revenit în joc în setul secund, în care a servit mai bine şi a opus o rezistenţă mai dârză, dar a trebuit să se recunoască învinsă în faţa valorii superioare a rivalei.

Setul I a fost un monolog de 27 de minute al Simonei Halep, care a reuşit break-uri la 1-1 şi la 3-1. Ultimul ghem a fost ceva mai echilibrat, dar românca nu a avut nevoie să salveze vreo minge de break, astfel că s-a impus cu 6-2.

Setul al doilea a început tot în controlul jucătoarei din Constanţa, care a obţinut break-ul în primul ghem. La 2-0, Halep a ratat opt mingi de break înainte a pierde ghemul, între care un 0-40 şi nu pentru că a irosit puncte, ci pentru că Riske a arătat ce poate, jucând un tenis superior, mai ofensiv, aşa cum îi place ei. Momentele bune ale jucătoarei din SUA s-au prelungit în ghemul următor, în care a condus cu 40-15 pe serviciul Simonei Halep. Însă Halep a servit perfect şi a luat ghemul, păstrând apoi avantajul break-ului până la final. Cu 6-4 după o oră şi 12 minute de joc, Halep a trecut în faza următoare la turneul pe care l-a câştigat de două ori în carieră.

Pe acelaşi subiect

Halep va juca în optimi cu învingătoarea partidei dintre Elena-Gabrilea Ruse, locul 59 WTA, venită din calificări, şi spaniola Paula Badosa, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3, care va avea loc marţi.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 9.000 de dolari şi cu 55 de puncte WTA.

Simona Halep: "Este doar primul meci"

"A fost special să joc din nou aici, am amintiri frumoase după ce am câştigat de două ori acest turneu, ceea ce-l face foarte special. Este întotdeauna o plăcere să joc în faţa voastră, vă mulţumesc! Am şi o parte a familiei în public, aşa că sunt foarte fericită să fiu aptă şi să joc un tenis bun. M-am simţit încrezătoare cu serviciul azi, m-a ajutat mult în momentele importante, cred că imaginea de ansamblu este destul de bună pentru primul meci aici. Ea este întotdeauna o adversară dificilă, dar ştiu ce trebuie să joc. Am fost concentrată, am făcut tot ce a trebuit să fac şi sunt foarte fericită să merg mai departe. (n.r. - despre faptul că s-a calificat fără antrenor) Este doar primul meci, vom vedea în viitor, dar pot spune că mă bucur de libertate şi mă concentrez doar pe treaba mea, atât", a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Sport » Simona Halep, în optimi la Dubai după 6-2, 6-4 cu Alison Riske: "Este doar primul meci, mă bucur de libertate şi mă concentrez doar pe treaba mea"

BREAKING NEWS

Rusia ar urma să deconecteze centrala Zaporojie de la reţeaua electrică ucraineană

Rusia ar urma să deconecteze centrala Zaporojie de la reţeaua electrică ucraineană