Antena Meniu Search
x

Sorana Cîrstea, victorie senzaţională la Wimbledon. A învins-o pe semifinalista din 2011 şi 2012

Sorana Cîrstea s-a calificat, joi seara, în turul III al turneului de tenis de la Wimbledon, după ce a învins-o, la capătul unui meci extrem de dramatic şi de spectaculos, pe Victoria Azarenka, din Belarus, locul 14 mondial şi a 12-a favorită a competiţiei.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 01.07.2021, 21:48

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul III al turneului de tenis de la Wimbledon
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul III al turneului de tenis de la Wimbledon - Profimedia
  • Sorana Cîrstea s-a calificat în turul III de la Wimbledon.

Sorana Cîrstea s-a impus, cu 7-6, 3-6, 6-4, după un meci care a durat două ore şi 20 de minute şi în care jucătoarea din Belarus a reuşit nu mai puţin de nouă aşi, dar şi nouă duble-greşeli şi în jur de 30 de greşeli neforţate.

Sorana a avut mai mult iniţiativa în primul set, când s-au înregistrat numeroase răsturnări de situaţie. Deşi şi-a pierdut serviciul la 5-5, sportiva noastră a avut puterea să revină rapid, a făcut rebreak în game-ul următor şi a dus setul în tiebreak, pe care l-a câştigat cu 7-5.

Setul al doilea a fost controlat de sportiva din Belarus, care s-a distanţat rapid la 3-0 şi a profitat de avantajul luat, câştigând setul, cu 6-3. Revenirea Victoriei Azarenka s-a simţit şi în startul setului decisiv, când sportiva din Belarus a avut 2-0 şi 3-1. Sorana a avut, însă, din nou puterea să revină fantastic, a pus game peste game şi şi-a adjudecat, în cele din urmă, victoria, scor 7-6, 3-6, 6-4.

Sorana Cîrstea, meci special în turul III de la Wimbledon

Victoria Soranei Cîrstea îi asigură româncei calificarea în turul III de la Wimbledon, 130 de puncte WTA şi un cec în valoare de 115.000 de lire sterline. În plus, trebuie precizat că Sorana şi-a egalat cel mai bun rezultat de la Wimbledon, ea ajungând în turul III şi la ediţiile din 2009, 2012 şi 2017. Şi a făcut-o în stil mare, eliminând-o pe Victoria Azarenka, sportivă care, pe vremuri, făcea senzaţie la Wimbledon, ajungând până în semifinale la ediţiile din 2011 şi 2012 şi până în sferturile de finală la ediţiile din 2009 şi 2015.

În turul III de la Wimbledon, Sorana Cîrstea ar putea da piept cu noua senzaţie a tenisului din Marea Britanie, Emma Răducanu, sportivă cu origini româneşti. Aflată pe locul 338 mondial şi ajunsă pe tabloul principal graţie unui wild-card, Emma Răducanu joacă în turul II de la Wimbledon cu Marketa Vondrouşova, din Cehia, locul 42 mondial, după ce, în primul tur al competiţiei, a învins-o, cu 7-6, 6-0, pe Vitalia Diatchenko, din Rusia, locul 150 mondial şi o sportivă ajunsă pe tabloul principal de la Wimbledon, după ce a trecut de calificări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Sorana Cîrstea, victorie senzaţională la Wimbledon. A învins-o pe semifinalista din 2011 şi 2012