Antena Meniu Search
x

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul II al turneului de tenis de la Wimbledon

Sorana Cîrstea, locul 45 mondial, s-a calificat, miercuri, în turul II al turneului de tenis de la Wimbledon.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 30.06.2021, 18:00

Sorana Cîrstea s-a calificat în turul II al turneului de tenis de la Wimbledon
Sorana Cîrstea s-a calificat în turul II al turneului de tenis de la Wimbledon - Profimedia
  • Sorana Cîrstea şi Irina Begu sunt sportivele din România calificate până acum în turul II de la Wimbledon.

Sportiva noastră s-a impus, cu 6-3, 6-3, în confruntarea cu Samantha Murray, din Marea Britanie, locul 230 mondial şi o sportivă care a ajuns pe tabloul principal al turneului de la Wimbledon graţie unui wild-card. Sorana a avut nevoie de 80 de minute pentru a pune capăt unei dispute chiar i-a convenit de minune pentru a se încălzi pentru partidele următoare.

A fost un meci fără un istoric aparte, o dispută în care Sorana a reuşit să facă rapid câte un break în fiecare dintre cele două seturi, iar apoi a gestionat excelent avantajul avut pe tabela de marcaj.

Victoria obţinută miercuri îi asigură Soranei Cîrstea 70 de puncte WTA şi un cec în valoare de 75.000 de lire sterline. De asemenea, victoria de miercuri i-ar putea asigura sportivei noastre un posibil meci cu Victoria Azarenka, din Belarus, locul 14 mondial şi favorita 12 a competiţiei, în cazul în care Azarenka trece de Kateryna Kozlova, din Ucraina, locul 157 mondial.

Sorana Cîrstea şi Irina Begu, în turul II de la Wimbledon

Sorana Cîrstea nu este neapărat o specialistă a jocului pe iarbă. Ea a ajuns de trei ori doar până în 16-imile de finală ale turneului de la Wimbledon, respectiv în 2009, 2012 şi 2017.

Anul acesta, Sorana Cîrstea are posibilitatea să fie una dintre sportivele care ţin steagul României sus, în condiţiile în care Ana Bogdan, Mihaela Buzărnescu şi Monica Niculescu au fost eliminate prematur, iar Patricia Maria Ţig are viaţă grea cu Daria Kasatkina, din Rusia, a 31-a favorită a competiţiei. Doar Irina Begu a mai ajuns în turul II de la Wimbledon, ea urmând să joace cu Petra Martic, din Croaţia, favorită 26.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Sorana Cîrstea s-a calificat în turul II al turneului de tenis de la Wimbledon