Antena Meniu Search
x

Video Standarde de NBA la Oradea. 30 de milioane de euro au fost investite în noua Sală Polivalentă

Noua Sală Polivalentă din Oradea a fost inaugurată, cu mare fast, ieri după-amiază. Suprafaţa de joc, care este la standardele din NBA, a găzduit All Star Gameul campionatului românesc. Noua arenă are peste 5 mii de locuri şi este gândită în aşa fel încât, pe lângă competiţii sportive, să se poată organiza şi concerte sau festivaluri. 

de Redactia Observator

la 21.04.2022, 08:17

Vezi și

Noua sală polivalentă din Oradea a fost inaugurată aseară, după 8 ani de aşteptare, şi este prima construită în ultimii 40 de ani. Peste 30 de milioane de euro au fost investiţi în Oradea Arena, din care cea mai mare parte a venit din bugetul ţării.

Florin Birta, primar Oradea: Mă uitam cu jind la sălile care sunt la Cluj, la Craiova sau în alte părţi şi cred că această sală este una care va fi folosită la capacitatea maximă şi sper ca de fiecare dată la meciurile echipelor CSM Oradea ca spectatorii să vină cu mare drag. 

Cristian Achim, antrenor CSM Oradea: Sper să mergem în cupele europene, să avem parcursuri cât mai lungi şi rezultate cât mai bune, astfel încât să putem umple această sală pentru că, cumva, asta şi obligă.

Oradea Arena îndeplineşte criteriile federaţiilor europene pentru handbal, baschet, volei și poate găzdui întreceri internaţionale până la nivel de sferturi de finală, inclusiv ale unor competiţii precum Liga Campionilor la baschet. La inaugurarea sălii ultramoderne au ajuns şi sportivi consacraţi la nivel naţional şi internaţional. 

Pe acelaşi subiect

Cătălin Moroşanu: Eu, din Iaşi şi din Bucureşti, sunt invidios pe aceasă sală. Sperăm să fie Oradea un exemplu pentru partea de sud a ţării şi să creem infrastructură pentru sport. Sportul educă, sportul disciplinează. 

Ana-Maria Brânză: Mă bucur că este o celebrare a sportului prin baschet, eu am venit doar să demonstrez cum nu se joacă baschet, dar de restul se ocupă cei mai buni jucători din campionat. 

A fost programat deja primul eveniment

Pe lângă un concert de deschidere şi jocuri de lumini, Sala Polivalentă a fost inaugurată şi cu un meci demonstrativ: Nord versus Sud. Cei mai importanţi jucători ai campionatului de baschet din România s-au întrecut în execuţii surprinzătoare. Suprafaţa de joc este din arţar canadian, exact ca cele din sălile în care se joacă cel mai puternic campionat de baschet din lume: NBA. 

''E un lucru extraordinar, mai ales pentru sănătatea articulaţiilor noastre este ceva foarte benefic.'' 

De altfel, după All Star Game-ul de aseară, un alt eveniment a fost programat pe Oradea Arena: „Eagle Festival“, un festival de muzică electronică ce va începe în 7 mai.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Sport » Standarde de NBA la Oradea. 30 de milioane de euro au fost investite în noua Sală Polivalentă