Antena Meniu Search
x

Thailanda, interesată să organizeze primul său Grand Prix de Formula 1

Thailanda, ţara de origine a pilotului Alexander Albon (Williams), a anunţat că îşi propune să organizeze un Mare Premiu de Formula 1, conform premierului Srettha Thavisin, care s-a întâlni luni cu responsabilul Formula One, Stefano Domenicali, informează AFP, citată de Agerpres. Antena este casa Formulei 1™ în România pentru următorii 3 ani. Cele 24 de curse ale celui mai spectaculos sezon din istoria legendară a acestui sport vor fi transmise integral de posturile Antena şi platforma AntenaPLAY.

de Redactia Observator

la 23.04.2024, 17:25

Thailanda, interesată să organizeze primul său Grand Prix de Formula 1
- Profimedia

"Thailanda are capacitatea de a găzdui Formula 1 la Bangkok", a scris şeful guvernului pe contul său de X (fost Twitter), ca urmare a întrevederii cu promotorul Campionatului Mondial. "Dacă o vom face, eu sunt sigur că ţara noastră va lăsa amintiri incredibile pentru alţii, pentru că avem un potenţial bun, capacitate, dar şi ospitalitate", a spus premierul. Un purtător de cuvânt al Executivului, citat de presa locală, evocă un circuit urban pe străzile din vechiul Bangkok, metropolă reputată pentru ambuteiajele sale monstruoase şi problemele de infrastructură.

Thailanda nu a organizat niciodată un GP de F1, dar a găzduit în fiecare an o cursă de MotoGP

Deşi nu a fost fixat un termen pentru acest eveniment, iniţiativa se înscrie în politica "soft power" iniţiată de Srettha Thavisin, pentru îmbunătăţirea imaginii ţării şi atragerea unui număr mai mare de turişti, în contextul unei economii fragilizate de pandemie. La rândul său, promotorul american al Formulei 1 continuă dezvoltarea disciplinei prin intermediul unui calendar competiţional din ce în ce mai lung, cu 24 de Grand Prix-uri în 2024 (record), care lasă loc unor noi circuite.

Thailanda nu a organizat niciodată un Mare Premiu de Formula 1, dar a găzduit în fiecare an o cursă din Campionatul Mondial de MotoGP, la Buriram, regiune rurală aflată la cinci ore de capitală.

Pe acelaşi subiect

Puteţi urmări cursele pe link-urile de mai jos:

https://antenaplay.ro/live/formula-1-live

https://antenaplay.ro/live/formula-2-live

https://antenaplay.ro/live/formula-3-live

Totul despre AntenaPLAY

AntenaPLAY oferă abonaților 5 canale TV live si peste 12 canale liniare exclusive, o selecție de filme pe gustul fiecăruia, atât producții românești, cât și internaționale, seriale pentru toată familia, de la k-dramas la seriale polițiste, comedie, acțiune sau dragoste. Aplicația AntenaPLAY este disponibilă pe toate dispozitivele: smartphone, smart TV, PC, tabletă și laptop.

Ai sport in AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi, pentru că ai sport live în AntenaPLAY. În 2024, competițiile de Formula 1, Fomula 2, Formula 3, se vad live integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live, AS LIVE, dar si pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marele premiu de Formula 1 vor putea fi urmărite live online. Pe lângă acestea, abonații pot urmări și F1 Academy, Porsche Supercup, Liga Campionilor Asiei, meciurile din Liga Portugal, Cupa Franței sau evenimente de MMA și box. Plus multe alte competiții exclusive. Platforma AntenaPLAY îți pune la dispoziție 3 tipuri de abonamente: lunar, de 6 luni și de 1 an. Hai în AntenaPLAY!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Sport » Thailanda, interesată să organizeze primul său Grand Prix de Formula 1