Antena Meniu Search
x

Tratamentul prin care familia speră că Michael Schumacher se va recupera. Fostul pilot primeşte îngrijiri medicale de £115.000 pe săptămână

Deşi sănătatea lui Michael Schumacher rămâne un mister, există zvonuri cum că fostul pilot de Formula 1 ar fi fost supus unui tratament medical „secret”, în speranța că se va putea recupera.

de Antonia Roşu

la 08.08.2022, 18:26

Tratamentul care l-ar putea salva pe Michael Schumacher. Fostul pilot primeşte îngrijiri medicale de £115.000 pe săptămână
Tratamentul care l-ar putea salva pe Michael Schumacher. Fostul pilot primeşte îngrijiri medicale de £115.000 pe săptămână - Profi Media

Presa britanică susţine că Schumacher primeşte asistență medicală în valoare de până la 115.000 de lire sterline pe săptămână, deoarece familia, prietenii și prietenii lui încă speră că își va reveni după cumplitul său accident de schi.

Starea de sănătate a germanului continuă să fie învăluită în mister, încă de când a suferit o leziune cerebrală în timp ce schia, în anul 2013. Surse apropiate au dezvăluit însă că fostul campion din Formula 1 are o echipă de 15 asistente și medici care îi oferă îngrijire non-stop, conform ziarului The Sun.

Starea de sănătate a legendarului pilot rămâne un mister

Pilotul în vârstă de 53 de ani a fost într-o comă indusă medical timp de aproape șase luni după accident. Acesta a trecut printr-o operaţie de eliminare a cheagurilor de sânge din creier.

Pe acelaşi subiect

În iunie 2014 a fost externat din spital pentru a putea fi îngrijit la reşedinţa familiei de lângă Lacul Geneva, din Elveția.

Se zvoneşte că familia lui ar fi fost forțată să vândă avionul privat al lui Schumacher și casa de vacanță din Norvegia – în valoare de aproximativ 25 de milioane de lire sterline – în încercarea de a-și acoperi costurile medicale.

De atunci au fost dezvăluite doar vagi informații cum că Schumacher ar fi rămas într-un scaun cu rotile și ar putea reacționa la lucrurile din jurul său.

„Scopul este acela de a regenera sistemul nervos al lui Michael”

În 2019, s-a dezăluit că Schumacher urma să fie supus unei terapii revoluționare cu celule stem în încercarea de a-i regenera și reconstrui sistemul nervos.

Renumitul cardiolog francez, doctorul Philippe Menasche, care l-a operat anterior, urma să efectueze tratamentul pentru a transfera celulele din inima lui Schumacher în creierul acestuia.

În terapia cu celule stem, celulele sunt prelevate fie din măduva osoasă, fie din inima pacientului și injectate în alte părți ale corpului pentru a repara țesutul deteriorat.

Dr. Nicola Acciari, neurochirurgul italian, a spus la acea vreme că legendarul șofer suferea de degenerare musculară și osteoporoză, ca urmare a faptului că a stat atâția ani legat la pat. „Scopul este acela de a regenera sistemul nervos al lui Michael”, a declarat aceasta.

Fostul pilot va petrece lunile de iarnă în Mallorca

Familia lui Michael Schumacher se pregătește de o „nouă viață” în Mallorca, potrivit rapoartelor. Legenda circuitului de Formula 1 va petrece lunile de iarnă pe insula spaniolă, într-o vilă de 27 de milioane de lire sterline.

Soţia sa, Corinna, a declarat într-un documentar marca Netflix „Mi-e dor de Michael în fiecare zi. Nu doar mie îmi este, ci şi copiilor, tatălui său şi tuturor celor din jurul lui”.

Deși a recunoscut că este „altfel”, ea a insistat că „Michael e încă aici și asta ne dă putere”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Sport » Tratamentul prin care familia speră că Michael Schumacher se va recupera. Fostul pilot primeşte îngrijiri medicale de £115.000 pe săptămână