Antena Meniu Search
x

Un fost fotbalist român, cu peste 300 de meciuri în Liga I, a murit la doar 52 de ani

Valer Săsărman, un fost fotbalist cu peste 300 de meciuri în Liga I, a murit la doar 52 de ani, după ce a făcut un infarct.

de Redactia Observator

la 29.08.2021, 16:47

Valer Săsărman a jucat timp de 13 ani pentru Gloria Bistriţa
Valer Săsărman a jucat timp de 13 ani pentru Gloria Bistriţa - sportulbistritean.ro
  • Valer Săsărman a evoluat timp de 13 ani la Gloria Bistriţa.

Tragedia s-a petrecut duminică dimineaţa la Măluţ, satul natal al fotbalistului care a scris istorie în tricoul formaţiei Gloria Bistriţa. Conform sportulbistritean.ro, Săsărman a murit la doar câteva zile după ce a împlinit 52 de ani.

Săsărman a fost un adevărat recordman, având peste 400 de meciuri jucate pentru Gloria Bistriţa, dintre care 329 doar în Liga I, el reuşind să înscrie şi şapte goluri pe prima scenă a fotbalului românesc.

Valer Săsărman a fost antrenor după ce s-a retras din cariera de fotbalist

De altfel, Săsărman a jucat, în cariera sa, doar la Laminorul Beclean, club unde a şi început fotbalul, şi la Gloria Bistriţa, club la care a activat în perioada 1988-2001. A câştigat Cupa României cu Gloria Bistriţa, în 1994, 1-0 în finala cu Universitatea Craiova. De asemenea, a făcut parte din celebra echipă care a învins pe Real Zaragoza pe teren propriu, în cupele europene, scor 2-1, şi a făcut egal cu Fiorentina lui Batistuta, 1-1.

După retragerea din activitate, Valer Săsărman s-a menţinut în lumea fotbalului fiind antrenor la diferite cluburi precum Someşul Gaz Beclean, Gloria Bistriţa, Voinţa Mărişelu şi FC Bistriţa. În ultima perioadă, Valer Săsărman a antrenat diferite grupe de copii si juniori de la Gloria Bistriţa şi chiar a evoluat într-un meci al legendelor la prezentarea lotului echipei din Bistriţa pentru noul sezon. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Sport » Un fost fotbalist român, cu peste 300 de meciuri în Liga I, a murit la doar 52 de ani