Antena Meniu Search
x

Viitoarea speranță a tenisului românesc se antrenează în sala de sport a unei școli din Baia Mare. Copila de 10 ani l-a impresionat deja pe Rafael Nadal

În timp ce majoritatea fetelor de vârsta ei încă se joacă cu păpuşile, o copilă de zece ani din Baia Mare este considerată deja viitoarea speranţă a tenisului românesc. Campioană naţională la tenis de câmp, categoria sub 10 ani, Sara a reuşit să îl impresioneze şi pe Rafael Nadal, câştigând zilele trecute turneul organizat de academia de tenis a spaniolului. Cu lovituri puternice, fetiţa a reuşit să-şi învingă adversara din finală chiar dacă aceasta era cu 20 de centimetri mai înaltă decât ea. 

de Redactia Observator

la 16.11.2021, 09:07

Vezi și

Sara: Peste zece ani vreau să fiu numărul 1 mondial. 

Recent întoarsă de la Madrid, unde a câştigat turneul organizat de Rafael Nadal, Sara îşi continuă antrenamentele. Şi nu pe zgură, ci într-o sală de sport a unei şcoli generale din Baia Mare. Tenisul este un sport dat uitării de autoritățile din orașul din nordul țării, iar de performanțele micuței campioane știu prea puțini. 

Simona Sitar, mama Sarei: Era o fetiţă care nu se vedea de fileu, deci micuţă. Avea 3 ani şi jumătate când a ţinut prima dată racheta în mână, dar a fost foarte hotărâtă să înveţe tenis. 

Gheorghe Călin, antrenorul Sarei: Primul lucru care mi-a atras atenţia a fost faptul că e stângace. Şi, cum ştiţi, stângacii sunt mai rari şi în tenis sunt efecte deosebite şi am zis: ''Hai să încercăm, să facem!'' 

Pe acelaşi subiect

"Era o fetiţă care nu se vedea de fileu"

În timp s-a văzut potenţialul şi au apărut şi rezultatele, iar talentul i-a fost recompensat cu două titluri de vicecampioană națională la categorie portocalie și verde. Dar trofeele nu s-au oprit aici, iar Sara a urmat tactica de joc a idolului ei, Serena Williams. 

Gheorghe Călin, antrenorul Sarei: Este o fire foarte ambiţioasă, munceşte foarte mult, este serioasă la antrenamente, dar e cam nervoasă. 

Starea de nervozitate pe care o manifestă în teren a ajutat-o să câștige și ultimul trofeu. Susținută de familie a adus acasă cupa turneului organizat de Rafael Nadal la Madrid. 

Sara Nicole Sitar, campioană națională tenis Under 10: Am câştigat primul set uşor, după m-a condus în setul doi cu 4-1. După am făcut 5-4 şi am avut două mingi de set, le-am ratat. M-a egalat la 5, a făcut ea 6-5 şi atunci am început să mă enervez. 

Îndrumată de mama ei, micuţa a făcut deja primii paşi importanţi în lumea tenisului. Acum, Sara se pregăteşte pentru calificările la campionatul național Under 12, turneu care va avea loc la finalul acestui an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Viitoarea speranță a tenisului românesc se antrenează în sala de sport a unei școli din Baia Mare. Copila de 10 ani l-a impresionat deja pe Rafael Nadal