Antena Meniu Search
x

Video "Ar putea să fie mai curat! Sunt mulţi oameni ai străzii". Faţa Bucureştiului pe care străinii nu o cunoşteau din ghidul turistic. Unele aspecte i-au şocat

Bucureştiul atrage anual peste 1 milion de turişti. Poate părea un număr impresionant, dar în Budapesta, de exemplu, ajung de 6 ori mai mulţi vizitatori. Străinii care ne vizitează Capitala apreciază arhitectura, mâncarea şi posibilităţile de distracţie. Dar sunt şocaţi că multe clădiri sunt în paragină, sunt deranjaţi că dau de cerşetori la tot pasul şi spun că şi curăţenia lasă de dorit.   

Ingrid Tîrziu
de Ingrid Tîrziu

la 10.09.2023, 21:42

Vezi și

Dacă te plimbi prin centrul Capitalei la sfârşit de săptămână, auzi câte un fragment de istorie oriunde te-ai opri. Tururile ghidate sunt preferate de turiştii străini dornici să descopere România, ţară prea puţin promovată şi subapreciată, spun ei. 

Turiştii străini, în Capitală

"Vremea este perfectă pentru o plimbare prin Bucureşti, aşadar turiştii au ieşit să de bucure de tururile ghidate, pentru a descoperi arhitectura oraşului", spune Ingrid Tîrziu, reporter Observator. 

"În Bucureşti mă bucur de tot, pentru că e un oraş frumos, istoria lui e frumoasă, baruri drăguţe. Am mers pe Victoriei noaptea trecută", povesteşte un turist. "E ceva foarte diferit faţă de restul Europei, pe unde am mai călătorit. Acest loc este unic, este prea mult din tot!", crede un altul.

Pe acelaşi subiect

Ce nu le place la Bucureşti

Sunt însă şi multe lucruri care îi deranjează în Capitală. "Ar putea, totuşi să fie mai curat! E păcat că sunt atâtea clădiri distruse!", comentează un turist străin. "Sunt o mulţime de oameni ai străzii. Cer bani, şi poate ne deranjează puţin", spune altcineva. 

Astăzi am găsit turişti din Statele Unite, India, Spania, Italia sau Israel. Cei care au ajuns pentru prima dată aici spun că vor să se întoarcă, iar cei care sunt deja la a doua sau a treia vizită vin să descopere tot mai multe locuri din România.

"Bună dimineaţa şi bine aţi venit în Bucureşti! Cam aşa începe ziua pentru noi. Le arătăm oraşul, fiecare clădire, fiecare stradă, toate au o poveste. Ce-i fascinează cel mai mult la Bucureşti este contrastul acesta cultural, unde se întâlnesc aproape toate tipurile arhitectură din lume", spune Alexandru Iulian, ghid turistic.

Şi după kilometri întregi parcurşi pe jos, o oprire pentru un prânz tradiţional este mereu apreciată.  

Peste 1,4 milioane de turişti s-au cazat anul trecut în Bucureşti, cei mai mulţi din Germania, Italia şi Israel. Spre comparaţie, Parisul a fost vizitat de 18 milioane de persoane, la Amsterdam au ajuns circa 10 milioane de străini, iar prin Atena s-au plimbat aproape 7 milioane de turişti.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Travel » "Ar putea să fie mai curat! Sunt mulţi oameni ai străzii". Faţa Bucureştiului pe care străinii nu o cunoşteau din ghidul turistic. Unele aspecte i-au şocat