Antena Meniu Search
x

Video Peste 60.000 de turişti s-au înghesuit la plajă, înainte de începerea şcolii. Steagul roşu e spaima românilor: cum a fost apa mării la final de sezon

Aglomeraţie pe litoral ca în toiul verii! În ultimul weekend înainte de începerea şcolii, 60.000 de turişti, în special familii cu copii, au profitat de vremea bună şi de preţurile mici şi au venit să îşi încarce bateriile. Dacă ieri a fost steag roşu în toate staţiunile, astăzi vântul s-a mai domolit, iar turiştii au putut face baie în mare. 

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 09.09.2023, 20:21

Vezi și

De la nord la sud, staţiunile de pe litoral răsună de râsete şi strigăte de bucurie. Pentru că de luni încep cursurile în şcoli şi grădiniţe, părinţii şi-au adus copiii la mare pentru o ultimă doză de soare şi mare. "Anul ăsta n-am ajuns la mare şi acum am zis hai să mergem aşa, ca pe ultima sută de metri", mărturiseşte o femeie. 

Peste 60.000 de turişti la plajă

"Castelele în nisip şi bălăceala în apa mării sunt doar câteva dintre amintirile cu care cei mici pleacă de pe litoral. Momente pe care cu siguranţă le vor povesti colegilor la şcoală", spune Cristina Niţă, reporter Observator.

Anais aşteaptă cu nerăbdare clasa a şaptea, dar deocamdată se bucură de ultimele ore de vacanţă. "M-am pregătit cu rechizitele. Mi-e dor de anumiţi profesori care m-au făcut să vin de drag la şcoală. Abia aştept să încep şcoala şi chiar cu nişte gânduri foarte pozitive", spune Anais, elevă. 

Pe acelaşi subiect

Apa mării are 24 de grade Celsius

În acest weekend sunt cel mult 30 de grade Celsius în aer, iar apa mării are în jur de 24 de grade. De vremea bună profită şi hotelierii, care vor să ţină deschis toată luna septembrie şi chiar în noiembrie. "Turiştii continuă să sune să şi rezerve pe last minute. Noi le-am pregătit un pachet, la minim patru nopţi de cazare se beneficiază de discount 50% pentru a treia şi a patra noapte de cazare", arată Elena Drăghici, şef recepţie hotel.

"În acest weekend am reuşit să facem 97% grad de ocupare înainte de începerea şcolii. Preţurile au mai scăzut. Camerele se vând în această perioadă cu 450 de lei, dubla. Preconizăm că spre sfârşitul lunii noiembrie vom închide hotelul", spune Iolanda Nanu, director de hotel.

Cea mai ieftină cazare pe litoral

Cea mai ieftină cazare în această perioadă se găseşte în Eforie Nord. O cameră dublă la un hotel de două stele porneşte de la 75 de lei pe noapte. Iar în Mamaia, la un hotel de trei stele, tarifele pornesc de la 115 lei. Iar cei mai pretenţioşi, care vor lux de 5 stele, trebuie să scoată din buzunar peste 200 de euro pe noapte. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Peste 60.000 de turişti s-au înghesuit la plajă, înainte de începerea şcolii. Steagul roşu e spaima românilor: cum a fost apa mării la final de sezon