Antena Meniu Search
x

Video Berea exotică, preparată cu ingrediente surprinzătoare, care i-a cucerit pe turişti la City Food, în Târgu Mureş

România are peisaje superbe, dar şi preparate culinare delicioase! În orice zonă ajungem, gusturile româneşti cuceresc pe oricine. Iar la târguri se găsesc şi alte arome, mai exotice. 

de Redactia Observator

la 05.09.2022, 17:16

Vezi și

A cincia ediţie a caravanei City Food a strâns pe bulevardul Cetăţii din Târgu Mureş gurmanzi din toată ţara. Mâncarea şi băutura, asezonate cu muzica artiştilor locali, au fost reţeta perfectă pentru relaxare. Cei mai norocoşi au mâncat palaneț, ciabatta, crispy strips şi pizza. "O ediţie care încercă să aducă laolaltă gusturi şi preparate de pe cât mai multe continente şi cred că am reuşit să acoperim cu brio Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud", spune Cristina Manoilă, organizator eveniment.

Nici băutura nu a lipsit. "Oamenii au început să se orienteze mai mult către berile difuzate de hamei şi să le prefere în dauna celor simple de tip lager", explică un bărbat. Love Potion a adunat toţi degustătorii în jurul standului. E o bere cu infuzie de piure de zmeură, mure şi afine, la care se adaugă 150 de păstăi de vanilie de Madagascar. "Aceasta a fost berea cea mai căutată la standul nostru şi se pare că a fost vedeta evenimentului"

Pe scenă au urcat şi numeroşi artişti locali, care au întreţinut atmosfera.

Grătare încinse la Sărbătoarea Recoltei din Galaţi

În Galaţi, de Sărbătoarea Recoltei, grătarele au fost încinse pentru burgeri, mici sau pastramă. Nu a lipsit nici ulcica de must, prospăt stors anul acesta. Pentru a ţine pasul cu dorinţele şi poftele festivalierilor, au fost amplasate 30 de rulote care fac turul lumii într-un festin culinar. "Produsul premium pe care îl avem e kafta. Este o frigăruie din carne de vită cu berbecuţ. E specific libanez".

Iar la desert, pofticioşii au mâncat cannoli cu fistic sau vanilie. "100% sicilian. Toată materia noastră primă o aducem din Catania. Gustul este exact ca în Catania", dezvăluie un bărbat. În jurul rulotelor, organizatorii au amplasat câteva oaze de relaxare, unde participanţii s-au putut odihni în tihnă după o masă copioasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Travel » Berea exotică, preparată cu ingrediente surprinzătoare, care i-a cucerit pe turişti la City Food, în Târgu Mureş