Antena Meniu Search
x

Video Ceasul Big Ben dă din nou ora exactă în Regatul Unit, după 5 ani de lucrări de renovare. Cât a costat reabilitarea celebrului turn cu ceas

Celebrul turn cu ceas al parlamentului din Londra, Big Ben, a fost eliberat de schele după cinci ani de lucrări de renovare. 

de Redactia Observator

la 23.05.2022, 08:45

Vezi și

S-au înlocuit peste 700 de blocuri şi sculpturi din piatră şi s-au remediat toate avariile apărute în cei peste 150 de ani de existenţă ai turnului.

Iar ceasul care dă ora exactă în tot Regatul Unit a fost demontat şi fiecare piesă a fost examinată şi, la nevoie, reparată, înainte de a fi repusă la loc. În plus, turnul a primit dotări pe măsura vremurilor noi: un lift şi o toaletă.

Lucrările de renovare au costat 80 de milioane de lire sterline

Lucrările au costat 80 de milioane de lire sterline, cu 51 de milioane peste bugetul iniţial. Dar britanicii nu regretă cheltuiala deoarece Big Ben este considerat nu doar un monument istoric, ci şi un simbol al democraţiei parlamentare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Ceasul Big Ben dă din nou ora exactă în Regatul Unit, după 5 ani de lucrări de renovare. Cât a costat reabilitarea celebrului turn cu ceas