Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt primii turişti care se vor caza în cele 10 camere ale Hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac. Preţul pentru o noapte depăşeşte 600 de lei

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac îşi deschide azi porţile pentru turişti. Primii oaspeţi care se vor caza în cele zece camere vin tocmai din Marea Britanie. Tema amenajării de anul acesta este Europa. Fiecare încăpere poartă numele unei capitale de pe continent. 

de Redactia Observator

la 22.12.2022, 08:47

Vezi și

Aflat la două mii de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, hotelul este gata să-şi primească oaspeţii. Construcţia este realizată integral din blocuri de gheaţă, extrase din lac, şi din zăpadă. 

Arnold  Klingheis, reprezentant hotel: Puteţi vedea în jurul nostru că este gheaţă cât cuprinde. Lacul are aproximativ 80 de centimetri grosimea gheţii. De mâine, turiştii care ajung la Bâlea Lac se pot bucura de un nou hotel de gheaţă.

Cine sunt primii turişti care se vor caza în cele 10 camere ale Hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac

Primii care vor trece pragul hotelului, unic în Europa de Sud-Est, sunt 18 turişti din Marea Britanie. 

Pe acelaşi subiect

James Chisnall, administrator Touroperator UK: Am venit aici în special pentru oameni, pentru peisajul frumos și, bineînțeles, pentru legendarul Dracula. 

Cele zece camere au fost botezate după marile capitale. Paris, Roma, Atena, Berlin sau Bucureşti sunt câteva dintre numele pe care turiştii le vor găsi pe plăcuţele atârnate de uşile din gheaţă. Mobila a fost sculptată manual in fiecare încăpere. Înăuntru, temperatura nu depăşeşte două grade Celsius. 

James Chisnall, administrator Touroperator UK: Experiența este deosebită și ar trebui încercată. Să dormi în aceste condiții nu e chiar așa înfricoșător precum ați crede. Și chiar dacă nu vă vine să dormiți în hotelul glaciar, puteți să luați o cină romantică aici. 

Hotelul are un bar, dar şi un restaurant, unde în meniu veţi găsi cremă de jumări cu dulceață de usturoi, supă de raci, antricot de vită şi jeleu din vin roșu servit pe pat de gheață. Pentru toate acestea, veţi scoate din buzunar în jur de 400 de lei. Preţul pentru o noapte într-o cameră dublă depăşeşte cu puţin 600 de lei. 

James Chisnall, administrator Touroperator UK: Avem destul de mulţi clienţi din America şi alte ţări din Europa precum Germania, Franţa, Italia. Alte ţări din Asia... Hong Kong, avem vreo 12 veniţi de acolo. Avem clienți care vin chiar și din Africa de Sud, Australia sau Noua Zeelandă. 

Dacă nu aveţi planuri de Crăciun, trebuie să ştiţi că, dacă vă grăbiţi, mai puteţi găsi camere disponibile. De Revelion, însă, hotelul este rezervat complet de un grup de britanici. Hotelul de gheață de la Bâlea Lac se află pe locul opt într-un top internațional "25 escapade magice cu zăpadă", conform ziarului The Times. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Cine sunt primii turişti care se vor caza în cele 10 camere ale Hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac. Preţul pentru o noapte depăşeşte 600 de lei