Antena Meniu Search
x

Video Comorile sălbatice din inima Banatului prea puţin cunoscute: "Peisajul e de poveste. Este atât de frumos şi de liniştit"

În inima Banatului Montan sălăşluiesc comori sălbatice ale naturii. Două dintre ele, Cascadele Modăviţa şi Moceriş - ne uimesc prin peisajele lor spectaculoase, de o frumuseţe rară. 

de Vali Popovici

la 01.11.2022, 08:16

Vezi și

În apropierea Clisurii Dunării, în Parcul Natural Porțile de Fier, există un mic colţ de rai. Cascada Modăvița.

Tiberiu Bala, specialist în domeniu educaţie ecologică: Se vede că vegetația forestieră este abundentă. Simţim răcoarea pădurii din plin, precum şi a apei care să află în apropriere. 

Turist: Locul este atât de frumos şi de liniştit, încât de fiecare dată când trecem pe aici, nu avem cum să nu oprim să facem câteva poze. 

Locuri de poveste în inima Banatului

Pe acelaşi subiect

Chiar dacă lipsa ploilor, a furat din debitul cascadei, zgomotul apei care cade pe stânci îţi dă încă impresia că natura îşi cântă propria simfonie. Iar peisajele minunate, în toate culorile toamnei, sunt cele care atrag în această perioadă foarte mulţi turişti. 

Turişti: Peisajul e de poveste. Are nişte culori miraculoase. Am plecat să ne plimbăm. Cea mai frumoasă plimbare, cred eu, este în natură.

- E frumoasă. E bună. Deci, e un peisaj de toamnă culori multiple ale frunzelor şi a arborilor. Un peisaj de toamnă plăcut.

- Este un peisaj foarte frumos. Verdele cascadei, cu auriul ce-l înconjoară împrejur în această perioadă de toamnă. 

La nici 50 de kilometri distanţă, după Munţii Locvei, în frumoasa Ţară a Almăjului, un alt monument al naturii străjuieşte locul maiestuos - Cascada Moceriș. 

Turişti-reporter: E foarte frumos. Numai sunetul apei se aude, în rest nu se aude nimic. E foarte deosebit.E frumos aici, la noi.

- Cum e aici?

- Frumos. Pentru nimic în lume n-aş pleca de aici. 

Drumul către Cascada Moceriș nu este foarte cunoscut, dar este deosebit de frumos. Morile de apă, ce răsar din loc în loc, încântă privirile drumeţilor.

Prea puţin cunoscute, Cascadele Modăviţa şi Moceriş, perle ale Banatului Montan, aşteaptă să fie descoperite de iubitorii de natură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Travel » Comorile sălbatice din inima Banatului prea puţin cunoscute: "Peisajul e de poveste. Este atât de frumos şi de liniştit"