Antena Meniu Search
x

Video Mii de turiști au putut experimenta viața nobililor transilvăneni cu ajutorul realității virtuale, la Castelul Banffy

Mii de oameni au profitat de vremea frumoasă şi au vizitat castelul Banffy, de la Bonţida, de "Ziua porţilor deschise". Au avut ocazia să vadă cum arată impunătoarea construcţie şi într-un cadru de toamnă, nu doar în timpul festivalului Electric Castle, dar şi cum trăiau în castel nobilii, pe vremuri. 

de Redactia Observator

la 23.10.2022, 09:39

Vezi și

Oricine deţine un smartphone a putut să facă parte dintr-o familie de nobili transilvaneni care locuiau în castelul Banffy, din Bonţida, în urmă cu sute de ani. A fost posibil acest lucru folosind realitatea augmentată sau cea virtuală. 

TuristMi s-a părut foarte interesant. N-am mai avut o astfel de experienţă. Un fel de bibliotecă, o cameră cu foarte multe cărţi antice, presupun.

Totul a făcut parte din evenimentul anual de la castelul Banffy, când acesta îşi deschide porţile pentru vizitatori. De la expoziţii de pictură şi fotografii vechi, până la tururile ghidate sau concertele la pian, toate i-au încântat pe vizitatori. 

TuristE o experienţă chiar minunată.şi muzica şi arhitectura îi genială. Şi oamenii. 

Pe acelaşi subiect

Turistă: Este prima dată, trebuie să recunosc, deşi locuiesc în apropiere, în Dej. Am venit cu fetiţa mea de 4 ani ca să petrecem momente mai diferite, unice, să experimentăm lucruri noi. Suntem încţntate de tot ce se întâmplă aici. 

Alex Prunean, reporter Observator: În plimbarea printre pereţii castelului, vizitatorii pot afla nu doar istoria acestui monument a cărui construcţie a început în anii 1400. Prin această expoziţie pot afla detalii neştiute despre alte 11 castele sau cetăţi de pe Valea someşului, unele dintre ele total necunoscute de turişti. 

Cu ocazia zilei porţilor deschise intrarea a fost gratuită, însă cine doreşte să viziteze începând de astăzi castelul trebuie să plătească o taxă de 10 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Mii de turiști au putut experimenta viața nobililor transilvăneni cu ajutorul realității virtuale, la Castelul Banffy