Antena Meniu Search
x

Video "Este un loc unic în lume". O rezervaţie din apropierea Lacului Sfânta Ana atrage turişti din toată lumea

Plante carnivore și otrăvitoare, dar și un peisaj de-ți taie răsuflarea. De asta se pot bucura turiștii care vizitează turbăria Mohoş, o rezervație unică în Europa ce se află în imediata apropiere a Lacului Sfânta Ana.

de Redactia Observator

la 25.06.2023, 21:11

Vezi și

Gasner Wolf, turist: Este un loc unic în lume. Foarte mulţi care vin la Lacul Sfânta Ana, dar în tinovul Mogoş nu intră, este o greşeală mare pentru că Tinovul Mogoş este mult mai frumos decât lacul Sfânta Ana.

Dosa Levente, administrator: În termeni simpli Tinovul Mohoş e o mlaştină specială care s-a născut dintr-un lac vulcanic, în urma activităţii vulcanice prin Lacul Sfânta Ana. Acum câteva zile, circa o săptămână au început să apară şi cele mai interesante plante din Tinov. Este vorba de roua cerului, droserele care sunt plante carnivore.

În aria protejată, turiştii merg pe deasupra unui lac acoperit cu un strat gros de turbă, pe o potecă bine ancorată.

Traseul se face doar cu ghid autorizat care ştie povestea fiecărui colţişor

Pe acelaşi subiect

Ghid: Despre vegetaţia rămasă de la sfârşitul Erei Glaciare. Se numeşte vegetaţie reminiscentă cuaternară. Foarte uşor, aşa cum am spus putem să o numim o vegetaţie tundriană.

Tinovul Mohoş are 240 de hectare, dintre care 80 sunt de mlaștină. Luciul apei se întrezărește ici-colo, iar pe maluri sunt plante carnivore.

Şi rozmarinul crește din belșug în această zonă. Deşi are o aromă ameţitoare, nu este recomandat pentru gătit. Vizitatorii se pot lăsa păcăliți și de nebunele, care seamănă foarte bine cu afinele.

Turist: Aceasta este planta care în esenţă este capcană pentru insecte.

Printre turiştii care au ales să se recreeze în acest loc de poveste am întâlnit şi un grup de elevi.

Pavel Silviu, profesor: Am venit într-o excursie de 3 zile la Băile Tuşnad, tocmai pentru a-i aduce pe elevi să vadă anumite obiective, atât turistice cât şi antropice, începând cu lacul vulcanic Sfânta Ana şi automat am ales să vizităm acest Tinov.

Taxa de acces este de 40 de lei pentru fiecare mașină. Include ghid autorizat și coborârea până la Lacul Sfânta Ana.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Travel » "Este un loc unic în lume". O rezervaţie din apropierea Lacului Sfânta Ana atrage turişti din toată lumea