Antena Meniu Search
x

Video Locul din România, unde peisajul pare rupt dintr-o altă lume: "E Raiul pe pământ. Nu se compară orașul cu ce e aici"

România ascunde locuri unice în Europa prin frumuseţea lor. Din păcate însă, nu de puţine ori, acestea sunt necunoscute şi românilor. Iar alteori, deşi sunt celebre, nu sunt atât de vizitate cum ar merita. Ar putea fi şi cazul Vulcanilor Noroioşi despre care toată lumea a auzit, dar pe care puţini i-au văzut cu ochii lor. Şi e păcat pentru că peisajul pare rupt dintr-o altă lume. Un nou episod din campania "Ţară, Ţară eşti frumoasă" începe acum.

de Redactia Observator

la 06.07.2022, 18:23

Vezi și

La 17 kilometri de Buzău, ascunşi în inima munţilor, Vulcanii Noroioşi îşi aşteaptă turiştii cu un peisaj selenar. Totul în jur pare lipsit de viaţă şi încremenit în timp. Iar cât vezi cu ochii, doar pământ arid şi crăpat. Din loc în loc, cratere pline cu nămol care pare să fiarbă la foc mocnit.

Raiul pe pământ

La Fierbători, Pâclele Mari, Pâclele Mici şi Beciu sunt cele patru destinaţii care trebuie bifate de turiştii care ajung aici. Iar unora le place atât de mult, încât îşi aduc aici casa pe roţi.

Sița: Avem castronașe, avem farfurioare, avem păhărele. Ibricul unde facem ceaiul. Unde facem cafeluţa. Avem de toate! Avem şi miere de albine. Avem butelie, avem frigider unde putem să ţinem la rece, avem condiții.

Pe acelaşi subiect

Vasile: Nu ne vine să credem cât de curat e aerul și cât de bine e, mai ales dimineața, când ne trezim, e raiul pe pământ. Nu se compară orașul cu ce e aici.

Siţa şi Vasile nu sunt singurii care-şi mută "casa" când în oraş se topeşte asfaltul. În camping s-au adunat zeci de familii care nu se îndură să renunţe la răcoarea munţilor.

Victor: Față de București, această zonă a Buzăului este mult mai răcoroasă. Mai ales noaptea, este o diferență de temperatură între zi și noapte chiar mare. Noaptea se poate dormi extraordinar. 

Aurel Boboc – administrator camping: Vin în general pentru spațiul deschis, cu multă verdeaţă, aerul liber, nu zgomot, nu canicula din orașe și pentru facilitățile pe care le punem la dispoziție. Au în permanenţă la dispoziţie duşuri, apă pentru rulote şi pentru campere. 

Rezervaţia Vulcanii Noroioşi este deschisă zilnic până la ora 20.00, iar un bilet constă 4 lei. Cei care vor să stea aici mai multe zile şi să oprească în campingul de rulote o pot face pentru o taxă unică de 100 de lei, la care se adaugă 25 de lei pe zi racordarea la rețelele de curent, apă și internet. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Travel » Locul din România, unde peisajul pare rupt dintr-o altă lume: "E Raiul pe pământ. Nu se compară orașul cu ce e aici"