Antena Meniu Search
x

Video Cascada din România care îşi schimbă înfăţişarea periodic: O fotografie făcută aici este unică. Este a doua de acest fel din Europa

În România există multe locuri unice prin frumuseţea lor care aşteaptă să fie descoperite. Pentru că, da, avem o ţară superbă şi destinaţii turistice de vis. De la monumente ale naturii, rezervaţii naturale şi peisaje de poveste, la locuri uitate de lume, unde timpul parcă a stat în loc. Toate ne spun o poveste. În cadrul campaniei "Ţară, ţară eşti frumoasă" vizităm o zonă unică în România: cascada cu apă termală din Topliţa. 

de Angela Bertea

la 29.06.2022, 19:03

Vezi și

Cascada cu apă termală din Topliţa este unică în România şi a doua de acest fel din Europa. Temperatura apei ajunge până la 27 de grade Celsius. Este şi motivul pentru care cascada îngheaţă foarte rar în sezonul rece. Iar când o face, oferă privitorului o imagine magnifică. 

Gabriela Hosszu, reprezentant CNIPT Topliţa: E foarte frumoasă şi iarna când îngheaţă şi se formează acest aspect al cascadei de turţuri. Sunt nişte stalactite foarte lungi, poate să ajungă şi la 5 metri lungime, iar lumina care cade pe acei ţurţuri este foarte frumoasă şi dă un aspect de străveziu, de verzui, de brun roşcat. 

Fotografiile făcute la Cascada Topliţa sunt unice 

Zona de o frumuseţe aparte atrage turişti indiferent de anotimp. 

Pe acelaşi subiect

Doamne, e minunată! Ne minunăm. Nu ştim din ce e făcută, cum stă. E superb, spune o turistă. 

Gabriela Hosszu, reprezentant CNIPT Topliţa: Este chiar un obiectiv natural foarte fotografiat în orice perioadă a anului. Ea este foarte importantă pentru topliţeni și este chiar simbol al orașului

Angela Bertea, reporter Observator: Fiecare fotografie făcută aici este unică și irepetabilă și asta pentru că picaturile de apă contribuie la schimbarea înfățișării cascadei. 

Cascada oferă un spectacol vizual grandios. Apa, care cade de la o înălţime de aproximativ 10 metri, are o culoare aparte datorită depunerilor de travertin care s-au format de-a lungul timpului. În plus, zona adăposteşte peste 70 de specii de plante. 

Turist: E frumoasă. 

Reporter: E la fel?

Turist: Nu știu, anul trecut parcă nu circula atâta apă prin stânga, pe acolo. (...) E foarte frumoasă, e ceva un lucru frumos făcut de natură. 

Turiştii care ajung aici mai au parte de o surpriză. Se pot da cu sania de vară. 

Angela Bertea, reporter Observator: Traseul e de aproape 2 kilometri şi durează aproximativ 10 minute dus - întors, adulţii plătesc pentru o tură 25 de lei, iar copiii 20. Senzaţia e minunată!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Travel » Cascada din România care îşi schimbă înfăţişarea periodic: O fotografie făcută aici este unică. Este a doua de acest fel din Europa