Antena Meniu Search
x

Locul din România unde turiştii au dat năvală în 2023. Numărul vizitatorilor a crescut cu 60% într-un singur an: "Un spectacol al naturii"

Un loc din România a atras în 2023 cu 60% mai mulţi vizitatori decât anul precedent. Este vorba despre Parcul Naţional Munţii Măcinului, iar motivul este darea în folosinţă a podului peste Dunăre de la Brăila, transmite Agerpres. Conducerea Administraţiei PNMM se gândeşte să mărească tarifele de vizitare care nu au mai fost majorate de aproape 15 ani.

de Redactia Observator

la 04.01.2024, 17:59

Locul din România unde turiştii au dat năvală în 2023. Numărul vizitatorilor a crescut cu 60% într-un singur an: "Un spectacol al naturii"
Locul din România unde turiştii au dat năvală în 2023. Numărul vizitatorilor a crescut cu 60% într-un singur an: "Un spectacol al naturii" - parcmacin.ro

Directorul Administraţiei PNMM, Viorel Roşca, a declarat joi pentru Agerpres că dacă în anul 2022, Munţii Măcinului au fost vizitaţi de circa 11.600 de persoane, anul trecut numărul turiştilor a fost de aproape 19.000.

"Cei mai mulţi vizitatori s-au înregistrat în timpul verii, iar creşterea numărului turiştilor se explică prin darea în folosinţă a podului peste Dunăre de la Brăila", a precizat directorul Administraţiei PNMM.

"Vizitatorii coboară bucuroşi că au găsit un spectacol al naturii"

Viorel Roşca a adăugat că mulţi vizitatori înregistraţi anul trecut au fost în Munţii Măcinului pentru prima dată, iar la finalul vizitei şi-au exprimat intenţia de a reveni.

"Vizitatorii pleacă întrebându-se ce ar putea vedea în Munţii Măcinului şi coboară bucuroşi că au găsit un spectacol al naturii şi ne asigură că vor reveni în anii următori. Unii spun că au venit doar în trecere spre mare sau Deltă, dar au consens în familie sau în grupul de prieteni şi ne întreabă ce ar mai putea vedea în afară de ceea ce au vizitat în ziua respectivă", a menţionat directorul Roşca.

Cel mai vizitat traseu are ca destinaţie Culmea Pricopanului

Cel mai vizitat traseu este şi primul traseu înfiinţat, care are ca destinaţie Culmea Pricopanului.

"Tarifele sunt foarte mici. La alte arii protejate din ţară sunt tarife de 10 lei până la 20 de lei. Dacă îl dublăm, o să mărim şi numărul de zile pentru care biletul de intrare este valabil, în aşa fel încât omul să nu simtă un disconfort ca şi cum Administraţia ar face din strângerea acestor bani un scop din care asigură servicii de administrare", a mai spus directorul Administraţiei PNMM.

Viorel Roşca a precizat că în momentul de faţă vizitatorii plătesc un tarif de acces de 6 lei de persoană instituit încă din perioada 2007-2008 şi că intenţionează ca anul acesta, pe lângă cele două automate de eliberat tichete de acces în PNMM din Greci şi Luncaviţa, să mai instaleze unul în oraşul Măcin. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Travel » Locul din România unde turiştii au dat năvală în 2023. Numărul vizitatorilor a crescut cu 60% într-un singur an: "Un spectacol al naturii"