Antena Meniu Search
x

Video Măgărușii, noua atracție de pe Transalpina. Unii stau chiar pe marginea drumului, pentru un măr sau o felie de pâine

Pe lângă drumul spectaculos și peisajele care taie răsuflarea, turiștii au descoperit o nouă atracție pe Transalpina. Cea mai înaltă șosea din România le face cunoştinţă și cu mai mulţi măgăruși. Animalele s-au împrietenit cu turiștii. 

de Redactia Observator

la 02.09.2022, 21:14

Vezi și

Zeci de măgăruşi prietenoşi îi întâmpină pe turişti sus pe munte, dincolo de cota 2.000, pe Transalpina. Unii stau chiar pe marginea drumului și așteaptă să se deschidă geamurile de la maşini ca să primească un măr sau o felie de pâine. Nu sunt deloc pretențioși. Şi cel mai mult se bucură dacă primesc atenţie. 

Cei mai mici dintre turiști sunt şi cei mai încântați de măgăruși. Chiar dacă unii rămân şi fără desert după întâlnirea cu simpaticele animale. Măgăruşii sunt ai ciobanilor care au stânele în creierii munților, pe Transalpina.

Mărioara Babu, băciță: Noi îi considerăm o nouă atracție pentru turiști. Vin, se pozează cu ei, le dau de mâncare. Mămăliga e un deliciu pentru ei, cum să nu mănânce. Mănâncă ce li se dă. Măgarii au fost dintotdeauna pentru noi de folos. Când plecăm toamna cu oile, când ne întoarcem. Acum sunt de folos aici pentru turiști.

Măgărușii au fost botezați "vameși" de către drumeţi, mai ales că, de cele mai multe ori, se strâng chiar aproape de granița dintre Gorj și Vâlcea. Doar că vameşii patrupezi primesc pâine sau fructe drept taxă de trecere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Travel » Măgărușii, noua atracție de pe Transalpina. Unii stau chiar pe marginea drumului, pentru un măr sau o felie de pâine