Antena Meniu Search
x

Video Mii de turiști s-au îngrămădit la munte de când a început să ningă. Administratorii de pârtii s-au pregătit pentru valul de schiori

La munte, ninsoarea e prilej de bucurie. Pârtiile care au fost acoperite cu un strat generos de zăpadă au adunat, în acest sfârşit de săptămână, mii de turişti. În Poiana Braşov, se schiază cel mai bine din acest sezon. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 29.01.2023, 14:15

Vezi și

Turiștii au luat cu asalt stațiunile montane de la noi, după ce ninsorile și-au făcut apariția. Pârtiile au fost pline, iar schiorii s-au îngrămădit la distracție. Administratorii de pârtii spun că, în partea superioară a Masivului Postăvaru, stratul consolidat depășește, la acest moment, 30 de centimentri. 

Claudiu Loghin, reporter Observator: Se schiază pe pârtiile din domeniul schiabil al stațiunii Brașov, jumătatea superioară a masivului Postăvaru, în condiții foarte bune. Este puțină ceață la peste 1500 de metri altitudine, însă cu siguranță condițiile sunt cele mai bune din ce zile au fost până acum de schi. Astfel de utilaje sunt folosite pentru a bătători zăpada și după cum puteți vedea, în spatele meu, se produce zăpadă artificială pentru că sunt condiții în acest sens. Chiar și-n timpul zilei, temperatura este undeva în jurul valorii de - 2 grade Celsius, iar în aceste condiții apa pulverizată fiind printr-o astfel de instalație se transformă în zăpadă artificială și sporește ninsorile naturale. Trebuie spus că, potrivit administratorilor de pârtii, în partea superioară a Masivului Postăvaru stratul consolidat depășește, la acest moment, 30 de centimentri. Se fac eforturi pentru ca pârtiile să poată fi deschise până jos. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Travel » Mii de turiști s-au îngrămădit la munte de când a început să ningă. Administratorii de pârtii s-au pregătit pentru valul de schiori