Antena Meniu Search
x

Video Ninsorile au paralizat jumătate de ţară: Maşini captive în nămeţi şi oameni blocaţi în troiene. Judeţul Vrancea, cel mai afectat

Ultimele 48 de ore au fost de coşmar în judeţele afectate de codul galben de viscol şi ninsori. Mai multe maşini au rămas captive în nămeţi, iar misiunea salvatorilor a fost îngreunată de viscolul care acoperea la loc cu zăpadă drumurile proaspăt curăţate. Oamenii au rămas blocaţi în troiene, pe câmp, iar în ajutorul lor au fost trimişi militari şi jandarmi. 

de Redactia Observator

la 29.01.2023, 07:49

Vezi și

Judeţul Vrancea a fost cel mai afectat de ciclonul polar care a măturat întreaga ţară. Vântul, care a bătut cu peste 70 de km la oră în multe zone, a spulberat zăpada de pe câmp şi a dus-o pe şosele, paralizând traficul rutier. Pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene s-au format cozi uriaşe, la care şoferii au stat ore în şir. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a instituit stare de alertă în judeţ. 

Raed Arafat, şeful DSU: Vom menţine mai multe drumuri cu limitări de acces pentru maşinile cu tonaj mare şi acolo unde se observă că există un risc de blocaj e posibil să fie închise drumurile până se curăţă.

Localnic: E tot blocat, autorităţile nu îşi fac treaba, oamenii au câte o lopată în mână! 

Nicușor Halici, prefect Vrancea: Nu doar prognoza meteo s-a modificat. Din nefericire, s-a modificat şi comportamentul unor indivizi. Mă refer la prestatorii de servicii de deszăpezire. Nu a existat activitate în peste 85%, 90%, cred, din sectoarele de drum judeţean. Am solicitat şi sprijinul armatei. Ne-au pus la dispoziţie deja 148 de militari, 9 camioane, care vor putea ajunge în zonele cu probleme. 

Pe acelaşi subiect

În Buzău, Drumul European 85 a fost complet blocat de nămeţi. Au fost solicitaţi chiar şi jandarmii şi militarii pentru a debloca şoseaua.  

Drumuri blocate şi şoferi prizonieri în zăpadă

În Galaţi, pompierii au avut serios de lucru, după ce crengile mai multor copaci s-au rupt sub greutatea zăpezii şi au avariat mai multe maşini parcate. Şi pe şoselele din judeţ, şoferii au rămas prizonieri în zăpadă. 

Adrian Obreja, reporter Observator: Să ajungi dintr-o localitate în alta este aproape imposibil. Peste tot sunt maşini derapate sau tiruri blocate pe şosea, cum este cel de aici, pe care acel utilaj încearcă să îl scoată, şi asta se întâmplă chiar la ieşirea din Galaţi. 

În judeţul Braşov, magistrala feroviară 300 a fost complet blocată din cauza unui copac care a căzut pe linii, între Predeal şi Timişul de Sus. 

Reporter: De cât timp staţi aici şi ce vi s-a spus? 

Călător: Nu ni s-a spus nimic. Cred că stăm aici de jumătate de oră, 40 de minute. Aştept, nu ştiu.

În munţii Bucegi s-au depus peste 30 de centimetri de zăpadă proaspătă, iar aceasta poate duce la declanşarea avalanşelor. Şi în munţii Făgăraş, schiorii sunt avertizaţi că stratul nou depus ar putea-o lua la vale.

În localitatea Măguri, din Cluj, 12 maşini au rămas blocate în zăpadă, după ce şoferii ignorat indicatorul şi au intrat pe un drum închis circulaţiei publice pe timp de iarnă. Echipele de salvare s-au străduit ore în şir să-i scoată din nămeţi. Tot în Cluj, în localitatea Petreşti, o tânără de 19 ani a pierdut controlul volanului într-o curbă, din cauza carosabilului umed şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. 

În Constanţa utilajele de deszăpezire au circulat toată noaptea pentru a se asigura că drumurile sunt practicabile şi nu există riscul de a se crea blocaje. Pe toate şoselele din judeţ au fost împrăştiate materiale antiderapante.

Codul galben de ninsori şi viscol, valabil în 12 judeţe şi în Capitală, iese din vigoare în dimineaţa aceasta, la ora 10.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Ninsorile au paralizat jumătate de ţară: Maşini captive în nămeţi şi oameni blocaţi în troiene. Judeţul Vrancea, cel mai afectat