Antena Meniu Search
x

Video Mocănița, experiență de neuitat pentru turiștii care au petrecut Paștele la Sovata. "Suntem mai bucuroşi decât copiii, noi adulţii" 

De Paşte, mocăniţa a fost atracţia principală, la Sovata. Turiştii care au ales să-şi petreacă această minivacanţă acolo, nu au putut rata ocazia de a ieşi la plimbare pe colinele Transilvaniei, pline cu peisaje de poveste. La finalul traseului, turiştii au fost aşteptaţi cu produse tradiţionale.

de Sorin Tanţoş

la 17.04.2023, 11:38

Vezi și

Peronul din staţiunea Sovata a devenit neîncăpător pentru sutele de turişti care aşteptau să îşi ocupe locul în mocăniţă. Traseul de 14 kilometri a început din Gara Mică Sovata şi s-a încheiat la Câmpul Cetății. 

Mircea Greabu: administrator mocăniţă: "În fiecare an mai completăm cu ceva, atât la tren, cât şi la clădirile care fac parte din decorul nostru. Vrem să facem din Gara Mică Sovata o mare gară europeană." 

Locomotiva cu abur, dar şi vagoanele acesteia sunt cele care reuşesc să-i ducă pe turişti într-o călătorie în timp. Au fost construite la începutul anilor '50, iar de atunci îi poartă pe oameni într-o lume desprinsă parcă din basme, pe colinele Transilvaniei. 

Mircea Greabu: administrator mocăniţă: "Momentan avem cinci vagoane, iar dacă e necesar mai ataşăm un vagon. Acesta e maximul care încape pe zona de manevrare."

Pe acelaşi subiect

Vacanța de Paște la Sovata

Cei mai mulţi dintre turiştii care au ales să-şi petreacă minivacanţă de Paşte în Sovata, au experimentat pentru prima dată această plimbare cu mocăniţa, ce va rămâne, cu siguranţă, o amintire de neuitat.

Turistă: "Suntem mai bucuroşi decât copiii, noi adulţii." 

Reporter: "Ce vă place cel mai mult?"

Turistă: "Pădurea, copacii foarte drepţi, râul foarte frumos şi curat, peisajul minunat."

Turistă: "Impresionant! Ca o primă călătorie şi o primă staţionare în Sovata. Chiar e impresionant." 

Preţul biletului pentru o călătorie este de 60 de lei pentru adulţi şi 40 de lei pentru copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Travel » Mocănița, experiență de neuitat pentru turiștii care au petrecut Paștele la Sovata. "Suntem mai bucuroşi decât copiii, noi adulţii"